09. 05. 2020 - 09:53
NAKON FRANCUZA I ONI U CENTRU PAŽNJE Jedna od najjačih...
907
Shares
NAKON FRANCUZA I ONI U CENTRU PAŽNJE Jedna od najjačih evropskih liga prekida prvenstvo, fudbal se više neće igrati

SERIE A

NAKON FRANCUZA I ONI U CENTRU PAŽNJE Jedna od najjačih evropskih liga prekida prvenstvo, fudbal se više neće igrati

09. 05. 2020 - 09:53
0
Shares

Širom Evrope fudbalski klubovi sprovode testiranja prvotimaca zbog novonastale situacije. Izuzetno zanimljivo je u Italiji, gdje je zastupljena potpuna raznolikost rezultata, čak i u timovima iz istog grada, kao što je u Milanu i Interu.

U Interu je objavljeno da su svi igrači koji su se testirali negativni. S druge strane, u Milanu je ustanovljeno da su trojica pozitivna na virus koji hara planetom.

- Inter objavljuje da su svi medicinski testovi odrađeni s prvotimcima negativni. Klub će obraćati apsolutnu pažnju na zdravstveni protokol igrača i članova kluba - glasi u saopštenju neroazura.

S druge strane u Milanu trojica su pozitivna, a ne navodi se koji su to igrači, a još nisu testirani Franck Kessie i Zlatan Ibrahimović.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Catch me @acmilan

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Još uvijek nije sigurno da li će uopće doći do nastavka takmičenja u Seriji A. Naime, u srijedu će biti održan hitan sastanak, nakon kojeg bi stvari morale biti znatno jasnije.

Pozitivni igrači u Fiorentini, Sampdoriji i Milanu, između ostalih, natjerali su svih 20 klubova da sazovu hitan sastanak svojih predstavnika za srijedu.

Svi klubovi ranije su istakli da žele nastaviti prvenstvo, ali će se na sastanku razmatrati i neki drugi scenariji među kojima je i potpuni prekid lige.

Glavno je na sastanku zaključiti način na koji bi se klubovi trebali postaviti prema TV kućama koje imaju prava na prijenos Serie A. 

Ako se prvenstvo ne nastavi, moguće je i potpuno realno očekivati da TV kuće neće isplatiti klubovima 233 miliona eura za prava prijenosa za ovu sezonu. 

Većina klubova ovisi o novcu od TV prava pa su spremni spomenuti novac potraživati i na sudu. Međutim, ako se prvenstvo zbilja prekine, klubovi će teško dobiti tu pravnu bitku. 

Dosad je prekinuta samo jedna liga među ligama Petice, ona francuska, a prvak, putnici u Europu i klubovi koji će ući i ispasti iz lige određeni su prema stanju na tabeli. Sličan scenarij moguć je i u Italiji. 

Učitaj još novosti