06. 05. 2020 - 20:48
STIŽU LI BOLJI DANI ZA ČELIK Dodatni razgovori s Olgunom
907
Shares
STIŽU LI BOLJI DANI ZA ČELIK Dodatni razgovori s Olgunom

ZENICA

STIŽU LI BOLJI DANI ZA ČELIK Dodatni razgovori s Olgunom

06. 05. 2020 - 20:48
0
Shares

Kad bi svaki navijač ispričao po jednu uspomenu s Bilinog polja, opisao jednu utakmicu, napisali bi mnogo riječi i svaka od njih bi bila jedan od odgovora zašto se Čelik ne smije ugasiti. Vršilac dužnosti predsjednika kluba Damir Bradarac kaže da su obavljeni dodatni razgovori s turskim investitorom Ajdinom Olgunom, koji je insistirao da se o detaljima još ne izlazi u javnost, piše Avaz. 

- Međutim, koliko sam shvatio, Olgun tvrdi da su mnoge stvari rađene mimo njega i postavlja se pitanje vjerodostojnosti i valjanosti tih potpisanih ugovora. Možda je rano govoriti o stvarnom dugu “HAN grupe” jer i oni imaju svoju stranu priče, najbolje je sačekati presjek finansijskog poslovanja - kaže Bradarac. 

U međuvremenu se održavaju i kontakti s Gradskom upravom i gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem te su u klubu dobili uvjeravanje da će Grad u okviru svojih mogućnosti stati uz klub.

- Prema meni, prioritet je napraviti omasovljenje članstva kluba, na kojem se trenutno i radi, kako bi što skorije mogla biti održana Skupština, koja bi odradila smjernice rada. Naravno, uz poštivanje svih mjera kriznih štabova. Ja ne želim odlučivati sam, nego da članovi Skupštine zajedno sa mnom donose odluke - rekao je Bradarac na kraju. 

Inače, Gradska uprava Zenice produžila je ugovor s kompanijom ALBA o održavanju travnjaka na zeničkom stadionu, a prvi radovi počinju već danas.

U narednim danima će se pregovarati s igračima o eventualnim produženjima ili sporazumnim raskidima ugovora. 

- Ako su naši ugovori predmet istrage, a imamo saznanja da jesu, pa čak i ovlaštene osobe uz čije prisustvo su potpisani, onda ne vidim razlog da ti ugovori budu prepreka za dobivanje premijerligaške licence. Nadam se razumijevanju organa NSBiH dok se ne završe istrage i provjere – istakao je Bradarac.

Učitaj još novosti