06. 05. 2020 - 09:52
STRAŠNA BRUKA MANČESTERA! Zvali Nemanju Vidića za ozbiljan...
907
Shares
STRAŠNA BRUKA MANČESTERA! Zvali Nemanju Vidića za ozbiljan posao, pa ga SRAMNO ISPALILI, EVO ZAŠTO!

STRAŠNA BRUKA MANČESTERA! Zvali Nemanju Vidića za ozbiljan posao, pa ga SRAMNO ISPALILI, EVO ZAŠTO!

06. 05. 2020 - 09:52
0
Shares

Nemanja Vidić je doživio ono što nije mogao ni da sanja. Bar ne kada se radi o njemu toliko dragom Mančester junajtedu.

Naime, prema pisanju britanskih medija, Vidić je pozvan na razgovor za preuzimanje izuzetno važne funkcije u slavnom klubu, da bi potom uprava - od cijele te priče odustala.

Nemanja Vidić je čitavu planetu oduševljavao svojim beskompromisnim pristupom, na momente istinskim bravurama na terenu, a sada ne skriva da bi volio da Junajtedu pomogne. I, sve je isprva djelovalo kao idealna prilika da se to i ostvari, kada su ga iz kluba pozvali jer je uprava riješila da otvori radno mjesto - direktor fudbala.

screenshot-4

O tome šta se potom desilo, engleski "Metro" piše sljedeće:

"Čelnici Mančester junajteda su isprva bili u pravom lovu za visoku funkiciju koja bi kontrolisala neke stvari vezane za igrače, uključujući politiku dovođenja pojačanja i ko je izuzetno sposoban za takve stvari... Prosto se tražila ličnost koja će (drugačije od dosadašnjeg modela, po kome su to radili izvršni potpredsjednik Ed Vudvord i menadžer Ole Gunar Solskjer) voditi računa o stranim pojačanjima, što je već neko vrijeme bio plan uprave.

Vidić, bivši kapiten Junajteda, bio je u grupi onih koji su bili zainteresovani za ovu ulogu, a među takvima su bili i Rio Rio Ferdinand, Edvin van der Sar, Daren Flečer i Patris Evra, piše 'Atletik'. Drugi iskusni tehnički direktori, poput bivšeg čelnika Evertona, Stiva Volša, nekadašnjeg šefa skauting službe Totenhema, Pola Mičela i Red Bulovog glavnog čovjeka za sport i razvoj, Ralfa Rangnika, takođe su bili razmatrani, ali - Junajted je odlučio da (naprasno) odustane od ove promjene.

screenshot-3

Umjesto da pribjegnu novom rješenju, riješili su da nastave sa istim načinom poslovanja kao i do sada, ostavivši tako odgovornost onima u klubu, u kome i menadžer i odjeljenje za dovođenje pojačanja imaju pravo na veto kada se radi o nekom transferu. Vudvord će nastaviti da bude uključen u politiku pregovora i angažovanja novih igrača... Sve u svemu, izgleda da je vrh klupske hijerarhije (ipak) zadovoljan načinom na koji se trenutno radi, pa će se aktuelna stabilnost u tom smislu održati. A to znači da direktor fudbala, u tradicionalnom smislu te uloge, neće biti imenovan".

To znači i da je Mančester junajted dozvolio da se Nemanja Vidić, koji je sa klubom sa Old Traforda osvojio Premijer ligu čak pet puta, a uz jednom i Ligu šampiona, jednom FIFA klupsko prvenstvo svijeta, pet puta Komjuniti šild, a u tri navrata Liga kup - ponada, i to uzalud.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti