05. 05. 2020 - 20:02
OGLASIO SE NADAL I UZDRMAO SVIJET POTRESNOM PORUKOM: "Tužno,...
907
Shares
OGLASIO SE NADAL I UZDRMAO SVIJET POTRESNOM PORUKOM:

OGLASIO SE NADAL I UZDRMAO SVIJET POTRESNOM PORUKOM: "Tužno, neću vam lagati, osjećam kao da smo izgubili..."

05. 05. 2020 - 20:02
0
Shares

RAFAEL NADAL izjavio je da bi, kad bi mogao birati, radije preskočio ostatak ove sezone i pripremao se za sljedeću.

"Odmah bih potpisao da se mogu pripremiti za 2021. Više me brine sljedeći Australian Open nego ono što će se dogoditi u ovoj godini, jer je 2020. praktično izgubljena", izjavio je 33-godišnji Španjolac koji se nalazi u izolaciji u svom domu u Manacoru, gdje je i njegova teniska akademija u kojoj je 85 djece.

Nadal je izjavio da će tenis imati velikih logističkih problema oko nastavka natjecanja .
"Tužno, neću vam lagati, osjećam kao da smo izgubili godinu života. Kad su ti 33, 34 godine, onda je to još značajnije nego kad ti je 20 i imaš više vremena pred sobom."

nadal

"Nije mi jasno smijem li trenirati"

Španjolac je zabrinut da će tenisači biti izloženi većem riziku od ozljeda kad se vrate u akciju, nakon što nisu mogli normalno trenirati tijekom dužeg vremenskog perioda, što za Nadala, s obzirom na dugačku povijest raznih ozljeda i izbivanja s terena, nije nimalo čudno.
Nadal je priznao da je trenirao na privatnom terenu, nakon što su u Španjolskoj ublažene mjere , ali i da je bio zbunjen informacijama o mogućnosti povratka treninzima jer mu nije bilo jasno smije li to činiti.

tenis

Španjolska vlada je dopustila profesionalnim sportašima nastavak treniranja, ali su sportska borilišta i trening-centri i dalje zatvoreni, s iznimkom nogometa i još nekih sportova.

"Nije mi jasno smijem li trenirati ili ne", rekao je Nadal i dodao da ne može koristiti terene u svojoj akademiji zbog djece koja se tamo nalaze u izolaciji. "Nitko ne smije ulaziti tamo."

Teniska sezona je suspendirana najmanje do 13. srpnja, otkazan je turnir u Wimbledonu, a Roland Garros, u kojem je Nadal trijumfirao rekordnih 12 puta, odgođen je za kraj rujna i početak listopada.
Izvor: index.hr

Učitaj još novosti