05. 05. 2020 - 14:41
BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA NA OTOKU, A SAD JE ZGROZIO...
907
Shares
BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA NA OTOKU, A SAD JE ZGROZIO JAVNOST: Ne dam pare za borbu protiv pandemije! BAHATIJE OD OVOG NIJE MOGLO

EMMANUEL ADEBAYOR

BIO JE JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA NA OTOKU, A SAD JE ZGROZIO JAVNOST: Ne dam pare za borbu protiv pandemije! BAHATIJE OD OVOG NIJE MOGLO

05. 05. 2020 - 14:41
0
Shares

Nekadašnjeg napadača Arsenala, Mančester sitija i Totenhema Emanuela Adebajora ne pogađaju kritike medija u domovini što ne želi da donira novac zdravstvenim ustanovama u Togou u borbi protiv novonastale pandemije.

Fudbaler koji je na Etihadu svojevremeno zarađivao i po 200.000 eura sedmično poručuje da nema namjeru dati dio bogatstva donira u borbi s bolešću u domovini u kojoj je do sada potvrđeno 88 oboljelih i šestoro izgubljenih života od virusa koji je zahvatio gotovo cjelokupnu planetu.

Iako su zdravstveni stručnjaci poručili da Africi tek prijeti katastrofa, Adebajora to ne zanima.

2"Da budem jasan, za one koji me napadaju što neću da doniram ništa. Neću da doniram ništa. Prosto je tako. Radim šta god hoću i jedem šta hoću. A kasnije će biti ljudi koji će me kritikovati što nisam ništa donirao u Lomeu (prijestonica Togoa)", rekao je Adebajor u jednom lajvu na Instagramu, a prenosi španska Marca.

 Zanimljivo da Adebajor nije oduvijek bio ovakav. Kapiten nacionalnog tima je 2017. velikodušno izdržavao 90 djece u Togou tokom cijele godine. Takođe, posjećivao je siromašne dijelove ove zemlje gdje je donirao novac i hranu i organizovao humanitarne utakmice.

Ta vremena humanosti su, međutim, izgleda prošlost za Adebajora koji se vodi kao član paragvajske Olimpije iz Asunsiona.

Još pogledajte šta Adebajor ima da pokaže...

 

Učitaj još novosti