04. 05. 2020 - 15:02
SPOILER ALERT PRED NOVU EPIZODU ŠOKIRAO SVE Zbog ovoga je...
907
Shares
SPOILER ALERT PRED NOVU EPIZODU ŠOKIRAO SVE  Zbog ovoga je DŽORDAN  mrzio  Kukoča!

SPOILER ALERT PRED NOVU EPIZODU ŠOKIRAO SVE Zbog ovoga je DŽORDAN mrzio Kukoča!

04. 05. 2020 - 15:02
0
Shares

Toni Kukoč noćas napokon dolazi na red u novim nastavcima dokumentarca o kojem bruji svijet.

Posljednji ples, hit-serijal od deset nastavaka o legendarnoj generaciji Chicago Bullsa predvođenoj Michaelom Jordanom, koji se prikazuje u blokovima po dva dijela u noćima s nedjelje na ponedjeljak, u prve četiri epizode je prešutio Kukoča.

To što je zatajio jednog od ključnih igrača momčadi koja je devedesetih vladala NBA ligom te bila više od sportske ekipe, pop-kulturni i globalni fenomen, ESPN konačno ispravlja u petom nastavku. On se dakle premijerno emitira večeras, a hrvatska publika može ga gledati na Netflixu sutra u 9 ujutro.

screenshot-21

"Zbog Jerryja smo mrzili Tonija. Ne samo Michael i ja nego cijela momčad. Mislili smo da taj klinac nakon onoga što mu napravimo u Barceloni neće doći u NBA. Nije to imalo veze s Tonijem osobno, ali htjeli smo da Jerry izgleda loše", otkriva Pippen u nastavku Posljednjeg plesa koji se emitira noćas.

Jordan pak istom prilikom ovako objašnjava otkud tolika mržnja prema Kukoču: "Jerry je pretpostavljao Tonija nama, svojoj djeci. I onom što smo mu mi davali, a to je bilo sve."

screenshot-22

Teško da ima gore mržnje od one kada djeca osjete da njihov "biološki otac" više voli "usvojeno" dijete, a ovdje je upravo to bio slučaj.

Jordan otkriva da je s godinama mržnja prerasla u ljubav, ali... "Obožavam Tonija kao osobu i obožavao sam ga kao suigrača, ali način na koji je on došao u meni je budio lošu energiju." 

 

U njemu glavne zvijezde momčadi Michael Jordan i Scottie Pippen priznaju da su Kukoča izložili pravom zlostavljanju i to godinu prije njegovog dolaska u Chicago, kao i zašto su to napravili. 

Krenulo je na Olimpijskim Igrama 1992. u Barceloni, gdje su se čikaški članovi Dream Teama dogovorili da će na utakmici protiv Hrvatske u skupini svaki po jedno poluvrijeme čuvati Kukoča tako da neće moći mrdnuti. Tako je i bilo. Jordan i Pippen sveli su zakaparenu europsku zvijezdu i skorog suigrača na četiri poena i šut 2/11.

Razlog zbog kojeg su prezirali Kukoča bio je Jerry Krause, generalni menadžer Bullsa, koji je bio zaljubljen u "Ljevorukog Magica Johnsona", kako ga je zvao. Godinama je o njemu pričao i ponudio mu višu plaću nego što je imao Pippen, jedna od najvećih NBA zvijezda to vremena. 

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti