03. 05. 2020 - 17:29
BOLJI JE OD MESIJA I RONALDA, ONI ĆE UVIJEK ŽIVJETI U...
907
Shares
BOLJI JE OD MESIJA I RONALDA, ONI ĆE UVIJEK  ŽIVJETI U NJEGOVOJ SJENI On ima nešto čarobno, Venger poručio ovo

BOLJI JE OD MESIJA I RONALDA, ONI ĆE UVIJEK ŽIVJETI U NJEGOVOJ SJENI On ima nešto čarobno, Venger poručio ovo

03. 05. 2020 - 17:29
0
Shares

Mnogima su upravo Dijego Armando Maradona i Lionel Mesi najbolji igrači u historiji fudbala, a nekadašnji trener Arsenala, Arsen Venger nije imao nikakvu dilemu ko je bolji:

"Maradona je imao nešto čarobno. Bio je stvaralac, genije sa svojim svijetom koji bi uspostavio na terenu. Svi bismo željeli biti Maradona, zaboravljajući na sve gluposti koje je radio u životu, jer on je takav kakav jeste - jedinstven"!Imao sam čast da treniram Maradonu kada je već imao 50 godina. Nije mu bilo dobro, gotovo da nije mogao hodati, ali magično se igrao s loptom. Maradona je tada igrao s Bađom i Del Pijerom, ali je češće imao loptu od njih" - započinje Venger.

screenshot-5

Prisjetio se potom Maradoninog gola rukom protiv Engleske, ali gola Anrija protiv Irske:

"Maradona je, vjerovatno, jedini koji je mogao reći "Božija ruka", a ljudi su mu to oprostili. Svakog drugog bi "rastrgli", a da sam u pravu sjetite se gola rukom Anrija protiv Irske".
Venger ističe da je Mesi najbolji fudbaler današnjice: 

"Argentina i danas ima najboljeg igrača svijeta, sjajne generacije fudbalera sa njim nisu uspjele da osvoje trofej. Čini se da čak i Lionel Mesi zna da će, dok ne uspije, živjeti u sjenci Maradone. Mesi je i u ponašanju potpuno suprotan Maradoni koji je bio druželjubiviji. Leo je smiren, zatvoren je i malo govori. Ali to su dva genija, Mesi je uradio više na klupskom nivou, ali da bi dostigao Maradonu morao osvojiti Mundijal".

Francuz mu je dao uslov kako bi postao najbolji fudbaler ikada:  

"Bio je jako blizu, tri poraza u finalu Kupa Amerike, poraz u finalu Svjetskog prvenstva. Mesi bi mogao reći - Pa, ovo je moja sudbina. Ja ne mislim da će ikada tako nešto Mesi reći, jer je u krvi šampiona da nađe načina da prkosi sudbini i ne odustane kada bi svako drugi", zaključio je Venger.

Sport.ba/Alo

Učitaj još novosti