03. 05. 2020 - 09:05
"Jordan me od prvog dana vrijeđao i ponižavao, na jednom...
907
Shares

"Jordan me od prvog dana vrijeđao i ponižavao, na jednom treningu me i nokautirao"

03. 05. 2020 - 09:05
0
Shares

ESPN je donio fantastičnu odluku kad je počeo ranije od predviđenog prikazivati dokumentarni serijal u deset epizoda Posljednji ples. Trenutno sport miruje, top tema u svijetu sporta je priča o Michaelu Jordanu i zlatnoj generaciji Bullsa.

Dokumentarac je do detalja secirao Jordana i suigrače koji su 1998. godine osvojili svoj šesti i posljednji naslov NBA prvaka, a mediji širom svijeta žicaju tadašnje igrače Bullsa da otkriju neku nepoznatu priču iz tog vremena.

michaelld

Will Perdue, centar Chicago Bullsa od 1988. do 1995. godine, dao je intervju za FanSided u kojem je otkrio mračnu stranu karaktera Michaela Jordana, za kojeg se zna da je imao tešku narav. Bivši igrač Bullsa rekao je da ga je Najveći zlostavljao od prvog dana kad je došao u Chicago.

"Sramotio me od prvog dana. Michael je znao za samo dvije stvari: ACC (Atlantic Coast Conference) i Big Ten. Kada su me Bullsi draftirali, a on vidio prezime Perdue (isto ime imalo je jedno sveučilište koje je bilo loše u košarci), smatrao je da nisam vrijedan da igram za njegovu momčad. Loše sam se osjećao'', rekao je pa je potvrdio priču Horacea Granta s treninga na kojem ga je Jordan nokautirao.

will-perdue1
"Naši treninzi su bili životinjski. Phil Jackson nas je gurao do granica limita. Stavio bi Jordana u rezervnu momčad, a mene i Pippena u prvu ekipu. To je za Jordana bilo neprihvatljivo i zato je često bio nervozan pa je znalo biti svašta. Čak i tučnjave. Tijekom jednog treninga sam napravio zabranjeni blok u koji se Jordan zabio. Rekao mi je da to više nikad ne ponovim, a Phil Jackson mi je odmah prišao i rekao da ponovim. Ponovio sam to i kada se ponovno zabio u mene, udario me šakom u lice. Idućih nekoliko dana sam imao modricu ispod oka", rekao je Perdue, ali je na kraju ipak zahvalio Jordanu što ga je učinio boljim igračem:
"Odmah sam shvatio da su treninzi s njim u dvorani nešto posebno. Nikada nisam iskusio ništa slično. Jedno je slušati o tome, ali osjetiti to iz prve ruke... Taj lik želi pobijediti u svakoj vježbi, svakom šutu, svakoj tučnjavi. Nikada to nisam vidio. Učinio me kompetitivnijim, zbog njega sam se ubijao na treninzima. Pomogao mi je da ga cijenim puno više jer mislim da ljudima nije jasno koliko je teško biti toliko dobar cijelo vrijeme.''
Izvor: index.hr

Učitaj još novosti