02. 05. 2020 - 15:35
"Michaele, zbog mene su pravila mijenjali da ne dominiram, a...
907
Shares

"Michaele, zbog mene su pravila mijenjali da ne dominiram, a zbog tebe da dominiraš"

02. 05. 2020 - 15:35
0
Shares

Michael Jordan  i zlatna generacija Bullsa ovih su dana top tema u svijetu sporta zahvaljujući ESPN-ovom dokumentarcu Posljednji ples.

Film ruši sve rekorde gledanosti, a svaki detalj o Bullsima i Jordanu danas se nakon više od 20 godina izvlači na površinu.

Legendarni bek Pistonsa Isiah Thomas nikada nije podnosio Jordana. Njihovi epski mečevi koncem osamdesetih nerijetko su završavali fizičkim obračunima, a Bad Boysi iz Detroita su upravo i preko Bullsa otišli do kraja 1989. i 1990. Također, Pistonsi su Bullse izbacili i 1988.

screenshot-7

Prvi naslov prvaka Chicago je osvojio 1991., a Bullsi su se u finalu Istoka osvetili Pistonsima pomevši ih 4:0. Jordan Thomasu nikad nije oprostio što mu nije čestitao na tome.

Kada su vidjeli da će od Bullsa ispasti s 4:0 u seriji, igrači Detroita napustili su parket osam sekundi prije kraja posljednje utakmice.

Thomas se prilikom snimanja dokumentarca ispričao za taj potez.

 

"Da smo znali što će se sve nakon toga dogoditi, stali bismo i čestitali im. Ali nismo znali. Kada izgubite, napustite parket. To je sve", rekao je Thomas misleći na to kako su Bullsi nakon toga osvojili prvi od šest naslova prvaka.

Jordan nikad nije prihvatio ispriku. Navodno je, premda nitko od aktera to nije potvrdio, Jordan lobirao da Thomas ne bude pozvan u Dream Team 1992.

Prije nekoliko dana Thomas je pričao s novinarom Foxa Chrisom Broussardom i u tom razgovoru ispričao da se legendarni Wilt Chamberlain jednom susreo s Jordanom i da mu je rekao:

''U moje vrijeme su promijenili pravila kako ne bih još više dominirao, a kasnije su ih opet promijenili samo da bi ti mogao biti najbolji.''

Naime, NBA liga prije nije tjerala šutere slobodnih bacanja da ostanu iza linije sve dok lopta ne dira obruč, no to je promijenila zbog fizičke dominacije jedinog čovjeka koji je u povijesti NBA lige u jednoj utakmici ubacio 100 poena. Chamberlain je bio toliko atletski ispred konkurencije da je uredno hvatao svoje promašaje i lagano ih zabijao. Kasnije je to pravilo ukinuto i igrač nije smio krenuti na skok sve dok lopta ne dotakne obruč.

Sportba/Index

Učitaj još novosti