02. 05. 2020 - 11:21
BOKSERIMA KLECAJU KOLJENA KADA OVO VIDE! Tajson udara kao...
907
Shares
BOKSERIMA KLECAJU KOLJENA KADA OVO VIDE! Tajson udara kao nekada, rivalima NEĆE BITI DOBRO kada mu izađu na crtu

BOKSERIMA KLECAJU KOLJENA KADA OVO VIDE! Tajson udara kao nekada, rivalima NEĆE BITI DOBRO kada mu izađu na crtu

02. 05. 2020 - 11:21
0
Shares

Udarna vijest iz svijeta boksa bila je proše nedjelje da se legenda vraća. A ove - koliko moćno i dalje djeluje kada navuče rukavice.

Iako je posljednju borbu odradio 2005. godine, Majk Tajson (53), nakon 15 godina mogao bi se ponovno da se nađe u ringu. Naporno i trenira kako bi odradio četiri runde egzibicionih mečeva u dobrotvorne svrhe.

screenshot-35
Oni srećniji gledali su ga u najboljim izdanjima, a prema mnogima i bokser koji bi uz Mohameda Alija bio jedan od najboljih svih vremena - stvarno će ponovno da kroči u ring. Naravno, s 53 burne godine života, isprva bi bilo suludo očekivati da će se on nadmetati u takmičarskom boksu, ali "Gvozdeni Majk" deluje impresivno.

Bivši NBA košarkaš, sada analitičar, Reks Čepmen, prokmentarisao je ovaj snimak riječima:

"Ne bih bio rival 23-godišnjem Tajsonu, ni 53-godišnjem... a ni kada bude imao 83 godine".

Podsjetimo, "Gvozdeni Majk" je pobijedio u prvih 37 profesionalnih nastupa (33 puta nokautom), a devet puta je odbranio titulu prvaka svijeta od 1987. do 1989, pre nego što je šokantno izgubio od Bastera Daglasa 1990.

- Želim da se vratim u formu u kojoj mogu da odboksujem tri, četiri egzibicione runde kako bih zaradio novac za pomoć beskućnicima i onima koji se bore s posljedicama uzimanja droge, poput mene - rekao je prošle sedmice Tajson.

Tome je dodao i sljedeće:

- Dva sata radim kardio na biciklu i traci, a zatim dižem tegove. Onda krećem na bokserske treninge, pola sata, 25 minuta, ide mi sve bolje. Opet bacam kombinacije, ali sve me boli, imam osjećaj kao da su me trojica izula iz cipela - našalio se Tajson nedavno.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti