02. 05. 2020 - 10:32
„NEĆE NAM DRUGI DATI LIJEK ZA NAS SAME!” Novak Đoković kakvog...
907
Shares
„NEĆE NAM DRUGI DATI LIJEK ZA NAS SAME!” Novak Đoković kakvog do sad niste NIKADA VIDJELI, progovorio OTVORENO o svemu!

„NEĆE NAM DRUGI DATI LIJEK ZA NAS SAME!” Novak Đoković kakvog do sad niste NIKADA VIDJELI, progovorio OTVORENO o svemu!

02. 05. 2020 - 10:32
0
Shares

Novak Đoković je odlučio da u danima karantina - kada već ne može da putuje na turnire i da radi ono što najbolje umije, a to je da igra tenis - malo više vremena provodi koristeći društvene mreže, posebno Instargram.

Tako od srijede radi na projektu koji je nazvao „Samosavladavanje”, a u kojem mu je gost najprije bio Šervin Džafarijeh. Njih dvojica su pričali o energiji, izazovima koji prate karijeru najboljeg tenisera svijeta, a Nole je istakao da svaki pojedinac ima snagu da pokrene svijet, a u petak poslije podne gost Novaka Đokovića bio je „ledeni čovjek”, Vim Hof.

novak

Najbolji teniser sveta podvukao je da na teren izlazi znajući koliku je psihofizičku pripremu uložio u pripremu duela odnosno u pripremu svega da iz meča treba da izađe kao pobjednik.

- Na terenu tačno znam kada napravim određenu transformaciju. Nema veze da li je loša ili dobra. Isti je teren, protivnik, kvalitet tenisa je u većem ili manjem slučaju isti, ali ja umijem da kontrolišem ponašanje u takvim situacijama. Ako krenem da razmišljam:„Nisam dovoljno dobar, on je sjajan, bije mi sunce u oči, neko iz publike priča”, to onda nije dobar put. To znači da ne postoji kontrola nad mislima, da su me ona potpuno preplavila, da sam izgubio fokus i da se osjećam potpuno inferioran u odnosu na svog rivala.

Zato Nole ulaže dosta u vježbe kontrolisanja svog uma.

- Iako se tada ništa spolja ne dešava, vi u sebi kažete: „Trenirao sam, znam da sam dobar, vjerujem u sebe, udaraću lopticu na najbolji mogući način. Šta god da se desi, prihvatiću to, a onda prelazim na sjledeći poen.” Odjednom se poslije toga ciijela igra okrene u vašu korist. To je zaista zanimljivo jer se sve svodi na snagu uma.

Na kraju je Đoković poentirao:

- Moć uma je nešto što imamo. Ne možemo očekivati da će nam to neko drugi dati ili pokloniti nešto što će biti naš lijek ili tajna. Sve to moramo da učinimo sami.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti