30. 04. 2020 - 21:20
FEDERER SE OPERISAO, ALI NE PLANIRA DA NAPUSTI TENIS: „Rodžer...
907
Shares
FEDERER SE OPERISAO, ALI NE PLANIRA DA NAPUSTI TENIS: „Rodžer SE NEĆE JOŠ ZAUSTAVITI”

FEDERER SE OPERISAO, ALI NE PLANIRA DA NAPUSTI TENIS: „Rodžer SE NEĆE JOŠ ZAUSTAVITI”

30. 04. 2020 - 21:20
0
Shares

Po svemu sudeći još dosta dugo ćemo čekati na povratak tenisera i teniserki na teren. Bijeli sport će vjerovatno biti među posljednjima koji će dobiti zeleno svjetlo da ponovo počne da se održava kao što je to bio slučaj prije korone.

Onaj ko je, može se reći, najviše profitirao od ove pauze je Rodžer Federer koji je imao operaciju i koji se sada uspješno oporavlja.

Ivan Ljubičić, njegov trener, za „Skaj sport” je analizirao aktuelni trenutak u kojem se nalazi sport, ali i njegov pulen.

federer

- Rodžer se oporavlja, na rehabilitaciji je posle operacije. Za nas se ništa nije promijenilo. Iako se dosta toga nesrećnog desilo, program je isti kao i da nema virusa - kazao je nekadašnji treći teniser sveta.

Hrvat se osvrnuo i na planove za narednu godinu.

- Nismo još razgovarali o 2021. Vrijeme sigurno neće da se zaustavi i sljedeće godine će imati 40, ali on mi još nije ni u kakvom smislu nagovijestio povlačenje.

Ljubičić je dodao da trenutno nije moguće znati kada će se teniska sezona nastaviti.

- Vjerovatno će se oni sa više iskustva bolje vratiti na teren, ali, realno gledajući, ne znamo šta će se desiti.

federer

Federer je nedavno predložio da se muški i ženski tenis udruže pod jednu organizaciju, a nije iznenađenje da ga Ljubičić u tome podržava.

- Volio bih da vidim jedan vladajući organ u tenisu. Ako bi se takav proizvod plasirao mogao bi da ima duplu vrijednost od sadašnje, a mislim da bi i televizije kupovale potpuna prava na teniske turnire i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Ideja je sigurno dobra, ali i kada bi se ona ostvarila moralo bi mnogo toga da se još uradi - zaključio je Ivan Ljubičić.

Učitaj još novosti