30. 04. 2020 - 13:18
Meč nije ni počeo, a publika je plakala od smijeha: Pokušao...
907
Shares
Meč nije ni počeo, a publika je plakala od smijeha: Pokušao kopirati legendarnog Nasima Hameda, a onda završio u dubokim snovima

USMAN AHMED UŠAO U LEGENDU

Meč nije ni počeo, a publika je plakala od smijeha: Pokušao kopirati legendarnog Nasima Hameda, a onda završio u dubokim snovima

30. 04. 2020 - 13:18
0
Shares

Ni Usman Ahmed, ni Ešli Sekston, nisu napravili značajnije bokserske karijere, ali je njihov meč, koji se održavao 22. januara 2010. godine u Brentvudu, privukao veliku pažnju javnosti.

Iako je u ringu bilo veoma zanimljivo i borba je riješena strahovitim nokautom Ešlija Sekstona, ono što je privuklo najveću pažnju ljubitelja boksa, dogodilo se prije početka meča…

Kada je oficijalni spiker meča najavio da će u ring ući Usman „Uzi“ Ahmed, bokser koji se borio pod zastavom Engleske, a koji je poreklom iz Pakistana, s razglasa se začula muzika. Usman Ahmed, koji je oko vrata nosio zlatni lanac s velikim privjeskom sa svojim nadimkom, odmah pošto je predstavljen od strane oficijalnog spikera, odlučio se da zapleše i na taj način dođe do ringa.

Uslijedio je Ahmedov ples koji je nasmijao gotovo sve koji su posmatrali borbu, a koji je bio propraćen zvižducima Sekstonovih navijača. Ipak, to nikako nije poremetilo Ahmeda, koji se svojski trudio da pokaže svoje plesačko umijeće. Plesajući kao da se spremao za to, a ne za borbu, Usman Ahmed je samouvjereno prišao ringu, a mnogi navijači su prokomentarisali da je pokušao da kopira legendarnog Nasima Hameda, ali da je to uradio na veoma loš način.

usmanahmedDa stvar bude gora po Ahmeda, on je ubrzo, nepunih 120 sekundi po početku borbe, doživio strahovit nokaut poslije fantastičnog desnog krošea Ešlija Sekstona, a takav nokaut se veoma rijetko viđa u pero kategoriji u okviru koje je održana borba.

Ples Usmana Ahmeda, prije početka borbe s Ešlijem Sekstonom, preko interneta je pregledan više miliona puta, a kako je izgledao ples koji je nasmijao mnoge, ali i nokaut koji je kasnije pretrpio Usman Ahmed, možete pogledati na snimku koji je pred vama.

Učitaj još novosti