29. 04. 2020 - 23:35
U Zrinjskom preduzeli prve korake pred eventualni nastavak...
907
Shares
U Zrinjskom preduzeli prve korake pred eventualni nastavak prvenstva

NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU

U Zrinjskom preduzeli prve korake pred eventualni nastavak prvenstva

29. 04. 2020 - 23:35
0
Shares

Šest fudbalera Zrinjskog s adresom stanovanja u Hrvatskoj vratilo se u Mostar kako bi sredinom maja, ako sve bude išlo po planu, kao i ostatak ekipe počeli pripreme za nastavak sezone u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Plemići" su zbog pandemije virusa korona, kao i ostali timovi iz bh. elite, na prinudnom odmoru od početka marta, ali bi na travnjak konačno trebalo da se vrate 12. maja. Predviđeno je to i načelnim planom dogovornim na video-konferenciji predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveze BiH i klubova održanog u utorak, a Uprava Mostaraca odreagovala je već isti dan i pozvala igrače koji su izvan zemlje da se vrate, pišu "Nezavisne".

"Imali smo šest igrača koji su kada je raspuštena ekipa dobili dozvolu da odu u svoje mjesto prebivališta, u konkretnom slučaju u Hrvatsku. Oni su se sada vratili. Nakon što ispoštuju sve procedure u vezi s izolacijom od 15 dana u svojim domovima u Mostaru i ako nakon toga njihovo zdravstveno stanje bude dobro, slijedi im početak priprema", rekao je Mario Pandža, PR NK Zrinjski.

U BiH su se vratili Mario Tičinović, Ivan Ćurjurić, Frane Čirjak, Dario Rugašević, Robert Mišković i Tomislav Barišić. Još nekoliko igrača Zrinjskog koji takođe imaju mjesto prebivalište izvan BiH, između ostalog u Srbiji, nije napuštalo Mostar. Trener Mladen Žižović minuli period proveo je u Bijeljini i on se takođe vratio u grad na Neretvi.

"Mladen Žižović je u Mostaru i počeo je polako sklapati plan priprema. S prvim individualnim treninzima planiramo početi 12. maja, dok bi se grupno trebalo početi od 23. maja. Teško je u ovom trenutku zaista tvrditi da će se to i desiti i da će kako je planirano sezona biti nastavljena u junu. Vrijeme će pokazati kakva će epidemiološka situacija biti. Svi se nadamo da će biti u redu", tvrdi Pandža.

U Zrinjskom još nisu pravili analizu gubitaka zbog pandemije kovid-19. Zasad nema ni zvanične odluke o eventualnom smanjenju plata igračima i uposlenicima.

"Ono što nas najviše brine u ovom trenutku je budućnost evropskih kupova i transfera. To je nešto što donosi najveće prihode Zrinjskom. Naravno i sponzori su nam jako važni. Odluke o smanjenju plata zasad nema. O tome ćemo eventualno razgovarati u narednom mjesecu. Moguće je naravno određeni procenat da bude smanjen, ali ako bi pauza potrajala još duže onda bismo se našli u velikim problemima", istakao je Pandža.

UEFA je svim nacionalnim savezima dala rok do 25. maja da se izjasne jesu li u mogućnosti nastaviti prvenstvo. U BH Telecom Premijer ligi BiH ostalo je da se odigra još 11 kola, te polufinale i finale Kupa BiH.

FK Sarajevo prodaje maske

U vrijeme borbe protiv pandemije virusa korona fudbal je stao, ali pojedini klubovi su aktivni ako ništa drugo, onda u segmentu marketinga. Tako su iz Fudbalskog kluba Sarajevo saopštili da su u prodaju puštene brendirane zaštitne maske s logom aktuelnih šampiona BH Telecom Premijer lige BiH i prošlosezonskih osvajača Kupa BiH. Kako je  navedeno na zvaničnoj stranici "bordo kluba", maske su napravljene od 100 posto pamuka i namijenjene su za višekratnu upotrebu. U prodaji su dvije vrste maski, a u jednom pakovanju dolaze po dvije. Zavisno o otisku na maski, cijena pakovanja je šest, odnosno osam KM. Obična maska i maska s printom dostupne su u prodaji putem web-shopa FK Sarajevo i na trafikama u Sarajevu.

Učitaj još novosti