29. 04. 2020 - 17:10
ZVALI SU GA HRVATSKI MESSI, ODBIO JE BIH, A SAD JE DOTAKAO DNO...
907
Shares
ZVALI SU GA HRVATSKI MESSI, ODBIO JE BIH, A SAD JE DOTAKAO DNO Od ovog gore ne može, pitanje je hoće li se više vratiti

ALEN HALILOVIĆ

ZVALI SU GA HRVATSKI MESSI, ODBIO JE BIH, A SAD JE DOTAKAO DNO Od ovog gore ne može, pitanje je hoće li se više vratiti

29. 04. 2020 - 17:10
0
Shares

Nizozemska Eredivisie liga je koja je u Europi predstavljala svojevrstan presedan. Uprkos uputstvima UEFA-e da se nacionalna prvenstva ne prekidaju, već da se pričeka povoljan trenutak za njihov nastavak, Nizozemci su bili prisiljeni učiniti upravo to radi odluke s više instance.

A to je državna politika. Tamošnja Vlada je donijela odluku o zabrani svih sportskih događanja do 1. septembra, te više ni prijetnje UEFA-e nisu imale prevelik značaj. Ta odluka je posebno utjecala na Alena Halilovića, nogometaša koji je zadnjih sezona imao velikih problema na putu da kapitalizira svoj nemali nogometni talent u koji se domaća nogometna javnost uvjerila u ranim fazama njegove profesionalne karijere.

alen-halilovic-sc-heerenveen-1578668780-29544

Selio se iz kluba u klub, tražio ''mjesto pod Suncem'', da bi na kraju u nizozemskom Heerenveenu netom uoči krize koronavirusa dohvatio kakvu-takvu formu i poticaj odličnim golom protiv Den Haaga. No taman kako je zadobio momentum, ulovio formu i priliku da svoju karijeru vrati na staze uspjeha, došla je konačna obustava sporta u zemlji njegovog poslodavca.

Eventualnim dodatnim rastom u formi došlo bi možda čak i do scenarija u kojem bi se nametnuo u Milanu, iz kojeg je doša na posudbu u Nizozemsku.

„Trenutno sam u Zagrebu s obitelji i čekam informacije iz kluba. Ne znam kad i hoćemo li uopće ponovno trenirati zajedno. Znam samo da neću ostajati u Heerenveenu duže od onoga što mi je posudbom određeno, a to je do ljeta“, rekao je danas 23-godišnjak te bivša velika nada Dinama.

alenhalilovic

„Ova situacija s koronavirusom unijela je potpunu zbrku i neizvjesnost, nemam pojma što će biti u bliskoj budućnosti. A s obzirom da Zvonimir Boban više nije u klubu, teže mi je doći do informacija“, rekao je u razgovoru za T-Portal.

U nedjelju je bilo tačno šest godina od njegovog zadnjeg gola za Dinamo, u pitanju je remi 1:1 protiv Lokomotive.

Na grafu se može vidjeti kretanje cijene igrača koji je odbio Bosnu i Hercegovinu, a ono po prilici prati njegovu formu i stadij u karijeri....

15880828385820

Učitaj još novosti