29. 04. 2020 - 11:38
DŽORDAN I PIPEN SU PONIŽAVALI KUKOČA U ČIKAGU, MORAO IM JE...
907
Shares
DŽORDAN I PIPEN SU PONIŽAVALI KUKOČA U ČIKAGU, MORAO IM JE NOSITI HRANU, RADILI SU S NJIM ŠTA SU HTJELI Na legendaran način zaslužio NJIHOVO poštovanje

DŽORDAN I PIPEN SU PONIŽAVALI KUKOČA U ČIKAGU, MORAO IM JE NOSITI HRANU, RADILI SU S NJIM ŠTA SU HTJELI Na legendaran način zaslužio NJIHOVO poštovanje

29. 04. 2020 - 11:38
0
Shares

Karijera Tonija Kukoča u Čikago Bulsima djeluje još bolja i veća zahvaljujući seriji "Posljednji ples" o Majklu Džordanu.

Kukoču je uspjelo da se izbori za svoje mjesto u ekipi Bulsa, iako je bio omražen kod "glavne ekipe" koju su činili Džordan i Pipen.

Razlog je njihov rat sa generalnim menadžerom Džerijem Krausom, koji je posebno cijenio Kukoča, pa je Toni ni kriv ni dužan snosio posljedice tuđih prepirki.

689237-toni-kukoc01-profimedia-profimedia-ls

Sve je krenulo na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, kada su se Džordan i Pipen okomili na hrvatskog košarkaša, a sve to opisano je u petoj epizodi serije. Kukoč je tada čekao dijete i nije ni bio svjestan šta se motalo u glavi Džordanu i Pipenu - oni su se čak i posvađali oko toga ko će da čuva Kukoča.

U grupi su sveli Kukoča na četiri poena uz šut 2-11, a Kukoč je u finalu odigrao dobru utakmicu sa 16 poena i devet asistencija, ali i dalje nije bio svjestan da je protiv njega spremljen pakt.

Svi u Bulsima su znali, Kukoč je saznao tek kada je intervjuisan za dokumentarnu seriju.

- Bilo mu je mnogo teško zbog toga što je bio Krausov igrač. Nepošteno zaista. Spasilo ga je to što je bio svoj. Neko drugi bi na njegovom mjestu pukao - rekao je u seriji Džim Klemons.

Kukoču je najteže bilo da igra odbranu, došao je kao renomiran evropski igrač, u 25. godini, ali je morao da prođe kroz dril kao da je tinejdžer.

- Izgledao sam smiješno. Radili su sa mnom šta su htjeli, bacali me, vrtili. Veteranima i zvijezdama sam nosio torbe i služio hranu, ali to je bilo normalno u NBA ligi i shvatao sam da moram da zaslužim poštovanje. Došao sam u najbolji tim na svijetu i morao da zaboravim dotadašnje trofeje, nagrade, pa i ponos. Sve što sam prije toga napravio u Evropi bilo je potpuno nebitno i nisam imao problem s tim.

754121-dzordan-rodman-pipen-ff

Sve to je prevazišao Toni na putu do tri uzastopne NBA titule, bio je i najbolji šesti igrač u svojoj prvoj sezoni, a usput je izgladio odnos sa Pipenom i Džordanom.

- Vjerujem da bih u nekom drugom klubu, gdje bi imao više lopti i šuteva, lako imao prosjek 20/7/7 i bio ol-star igrača. Ali nikada i ni po koju cijenu ne bih mijenjao vrijeme u Bulsima za to.

Sport.ba/Espreso

Učitaj još novosti