28. 04. 2020 - 19:31
O ovom transferu pričaju svi: PJANIĆ UMJESTO POGBE?! Pa, je li...
907
Shares
O ovom transferu pričaju svi: PJANIĆ UMJESTO POGBE?! Pa, je li moguće?

O ovom transferu pričaju svi: PJANIĆ UMJESTO POGBE?! Pa, je li moguće?

28. 04. 2020 - 19:31
0
Shares


Nakon ne tako uspješne sezone u Manchester Unitedu, Paul Pogba bi ovog ljeta mogao promijeniti klub.

Razni izvještaji tvrde kako je Pogbino vrijeme na Old Traffordu isteklo i kako će Manchester rado da proda francuskog reprezentativca, a prvi u redu je Real Madrid, mada ga već neko vrijeme namjereva vratiti Juventus.

Navodno je Pogba u ovom trenutku bliže Realu i svom idolu Zinedineu Zidaneu, a Manchester United već razmišlja o igraču koji bi ga zamijenio. Britanski mediji imaju listu na kojoj je pet potencijalnih zamjena za Pogbu.

Prvi na listi je bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji se već sedmicama povezuje s Barcelonom i PSG-om i on bi također mogao biti neko koga će Juve žrtvovati u želji da kupi Pogbu.

pjanic-ig

The Sun navodi da bi igrač kakav je Pjanić bio idealan za srce veznog reda Uniteda i da bi se savršeno slagao s Brunom Fernandesom, koji je zimus stigao iz Sportinga.

Drugi na listi je Pjanićev saigrač i bivši igrač Arsenala Aaron Ramsey, kojeg je Juve doveo u bepslatnom transferu prošlog ljeta. Ramsey (29) je dugo povezan s Unitedom, a Juventus je spreman ponuditi ga i kao dio dogovora za Pogbu.

U Italiji je postigao četiri gola na 24 meča i Solskjaer ga jako dobro poznaje.

Kai Havertz jedan je od najvećih dragulja njemačkog nogometa. Ovaj 20-godišnjak već je odigrao 139 mečeva za Bayer i postigao je 38 golova.

Redovno igra za njemačku reprezentaciju, a mogi ga video kao "spoj Ozila, Ballacka i Kroosa". S takvim opisom, definitivno neko ko zaslužuje obući dres velikana kao što je Manchester United.

Međitim, United neće imati puno vremena, budući da je Chelsea odlučan da krene po Havertza nakon što je odustao od Philippea Coutinha, koji se ispostavio preskupim iako na njega u Barceloni više ne računaju.

Na listi su još dva "domaća" nogometaša. Jack Grealish iz Aston Ville povezuje se dugoi već s Unitedom, a njegova cijena je oko 60 miliona funti. Uz njega iz Premier lige Unitedu je zanimljiv i James Maddison, reprezentativac Engleske koji je pružao dobre partije u Leicesteru.

Ove sezone je u timu Brendana Rodgersa postigao devet golova na 35 mečeva i s obzirom da su mu tek 23 godine, izgleda kao neko koga bi na Old Traffordu s oduševljenjem dočekali. Uostalom, svjesni su i Solskjaer i svi u Manchesteru da Leicester ima "pravu robu". S King Powera su već imali zlatno pojačanje u vidu štopera Harryja Maguirea...

Lista igrača koje United želi na poziciji Pogbe je impresivna, no vjeruje se da će samo jedan od nabrojanih dobiti tu priliku i čast.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti