27. 04. 2020 - 17:56
DIREKTOM JE UMALO UBIO Rudija Tomjanovića na terenu, bio je 5....
907
Shares
DIREKTOM JE UMALO UBIO Rudija Tomjanovića na terenu, bio je 5. PIK na draftu, pokrao je GLADNU DJECU, a sada s robije preklinje: Pustite me...

KERMIT VAŠINGTON

DIREKTOM JE UMALO UBIO Rudija Tomjanovića na terenu, bio je 5. PIK na draftu, pokrao je GLADNU DJECU, a sada s robije preklinje: Pustite me...

27. 04. 2020 - 17:56
0
Shares

Nevjerovatna je sudbina nekih NBA asova. Svakako, među takve spada i ona 68-godišnjeg Kermita Vašingtona, trenutno osuđenika.

On služi šestogodišnju kaznu zbog pokretanja lažne dobrotvorne organizacije preko koje je ukrao milione dolara koje su ljudi davali za gladnu decu Afrike i one koja su na tom kontinentu HIV pozitivna.

TMZ je objavio da je Vašington pisao sudu s molbom da ga pusti na slobodu "zbog ekstremnog rasta infekcije" koja mu "život može dovesti u opasnost".

"Samo sud može da ispravi ovu nepravdu i spasi mene i moj život", napisao je on, sa željom da ostatak kazne, ili bar dok epidemija ne prođe, bude u kućnom pritvoru.

U julu 2018. Vašington je osuđen na pomenutih šest godina, ali na 970.000 dolara globe, kao odštetu za učinjena djela.

Kermit Vašington je, inače, bio peti pik na draftu 1973. godine, kada su ga odabrali Los Anđeles Lejkersi, podsjeća Blic. Igrao je potom za Seltikse, Kliperse koji su tada bili u San Dijegu, Trejl Blejzerse i, na kraju desetogodišnje karijere, za Voriorse. Jednom je i nastupio na Ol-staru, 1980. kao član Portlanda.

Mnogima će više od njegove statistike ostati u sjećanju situacija kada mu je "pao mrak na oči", 9. decembra 1977., jer je ludački napao Rudija Tomljanovića, potonjeg uspješnog trenera, koji je ovog februara uvršten u Kuću slavnih.

Učitaj još novosti