27. 04. 2020 - 10:05
LEGENDARNI TENISER SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU, NALAZI SE U...
907
Shares
LEGENDARNI TENISER SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU, NALAZI SE U LOŠEM STANJU Mjesecima ga nema u javnosti, a jedna stvar je  PRIVUKLA PAŽNJU

LEGENDARNI TENISER SE BORI SA OPAKOM BOLEŠĆU, NALAZI SE U LOŠEM STANJU Mjesecima ga nema u javnosti, a jedna stvar je PRIVUKLA PAŽNJU

27. 04. 2020 - 10:05
0
Shares

Legendarni teniser se bori sa opakom bolešću.

Giljermo Vilas je istinska legenda "bijelog sport" i četvorostruki osvajač grend slem turnira, a argentinski mediji javljaju sa se u ovom trenutku bori sa Alchajmerovom bolešću.

screenshot-16

Vilas se nalazi u kući u Monaku, a već neko vrijeme se nije pojavio u javnosti.

Ovaj 67-godišnjak već neko vrijeme ima problem sa kognitivnim zadacima, kao posljedicu opake bolesti.
O tome je govorio i nekadašnji kapiten Dejvis kup selekcije ove zemlje Tito Vaskez:

screenshot-15

- Niko nije rekao šta je tačno posredi, ali se misli da je u pitanju Alchajmerova bolest. I, po onome što sam shvatio od ljudi koji su govorili sa mnom, on se osjeća loše već neko vrijeme - naveo je Vaskez.

Od oktobra prošle godine se nije pojavio u javnosti, kada se posljednji put pojavio snimak sa njim i Bjornom Bjogrom na kome se dvije legende smiju nekoliko sekundi u jednom kafiću u Monaku. Taj snimak nema ton.

Osvojio je Australijan open 1978. godine, a isto uspjeh ponovio godinu dana kasnije. Najbolja sezona u karijeri mu je bila 1977. godina kada je osvojio Rolan Garos i US Open. Osvojio je jedan Završni masters i devet turnira Gran pri serija, a ukupno 62 titule u karijeri.

Na ATP rangiranju je najviše stigao do druge pozicije na kojoj je bio aprila 1975. godine i zadržao ju je pune 83 nedjelje! Od 1991. godine je član Teniske kuće slavnih, u koju je ušao samo dvije godine po okončanju karijere. Postao je tek drugi igrač koji je pobijedio na više od 900 mečeva u open eri.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti