26. 04. 2020 - 15:34
Mirza Velić: Dosta sam napredovao u posljednje dvije godine
907
Shares
Mirza Velić: Dosta sam napredovao u posljednje dvije godine

Mirza Velić: Dosta sam napredovao u posljednje dvije godine

26. 04. 2020 - 15:34
0
Shares

Plejmeker Kaknja je za Sport1.ba govorio o protekloj sezoni, svom klubu, igrama, saigraču Adnanu Arslanagiću, treneru Šabiću, ali i planovima za budućnost.

mirza-velic

Svi ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini žale za prerano završenom sezonom. Mnogima će nedostajati uzbudljive završnice sa mnoštvom atratktivnih poteza. Iza košarkaša Kaknja je ne tako uspješna sezona, ali najmlađa ekipa u elitnom rangu bh košarke koju sa klupe predvodi mladi stručnjak Benjamin Šabić je ostvarila svoj primarni cilj – opstanak u eliti.

Jedan od najzaslužnijih igrača za opstanak Kaknja u bh košarkaškoj eliti je plejmeker Mirza Velić koji je ove sezone bio na prosjeku od 8.85 poena i tri asistencije po susretu. Plejmeker Kaknja žali za prerano završenom sezonom zbog pandemije korona virusa.

''Svima nam je žao što je sezona prerano okončana, ali tako je moralo da bude. Mi smo u klubu zadovoljni igrama i rezultatima, jer smo na terenu dobro djelovali kao ekipa. U nekim utakmicama jednostavno nismo imali sreće i platili smo danak neiskustvu, ali upravo kroz te utakmice rastemo i učimo'', rekao je Mirza Velić na početku razgovora te dodao da je zadovoljan i ličnim igrama:

''Moram biti zadovoljan ličnim partijama jer ovo je tek moja druga sezona u najjačem rangu bh košarke. Prvi put sam osjetio kako je igrtai protiv nekih ABA ligaških ekipa. Sticao sam nova iskustva, naučio mnoge nove stvari i mislim da sam još više sazrio kao igrač. Svjestan sam da je ispred mene puno posla i da ima mnogo prostora za napredak.''

Mirza Velić svoju minutažu u Kaknju dijeli sa Adnanom Arslanagićem, a obojica odlično ispunjavaju svoj dio posla na parketu. Velić je istako kako svog timskog kolegu poznaje jako dugo.

''Mogu biti sretan da mi je Adnan saigrač u posljednje dvije sezone. Poznajemo se još od kadetskih dana kada so igrali jedan protiv drugoga i nije bilo potrebe da se dodatno upoznajemo kada smo se našli u istom dresu. Od starta smo znali ko šta može na parketu i ja sam dosta stvari naučio upravo od Adnana. On je zaista divna osoba i nastojimo se nadopunjavati na terenu.''

Velić je biranim riječima govorio i o svom treneru, Benjaminu Šabiću.

''Sve pohvale za trenera Šabića. Izuzetno mlad trener je uspio da napravi mladu ekipu koja je bila kompetitivna kroz cijelu sezonu. Zahvaljujući njemu unaprijedio sam dosta svoju igru.''

Ovaj igrač je na kraju dodao da mu jako nedostaje košarka i da vrijeme trenutno provodi u društvu rodbine, prijatelja i sa djevojkom.

''Vrijeme bez košarke je jako monotono. Nadam se da ćemo se svi uskoro vratiti ovom sportu. Trenutno vrijeme provodim u prirodi, u društvu prijatelja i sa djevojkom. Volim i da igram igre NBA2K20 i NBAJam sa prijateljima. Na taj način pokušavamo zaboraviti na trenutno stanje u svijetu i ne pratiti negativne informacije koje nam mediji kontinuirano plasiraju. Održavam kontakte i sa saigračima kroz neke interne šale i razgovore putem društvenih mreža.''

O planovima za budućnost ovaj igrač nije želio puno govoriti. Dodao je samo kako se nada da će ga zdravlje poslužiti i da bi u skorije vrijeme volio da se okuša u ligama van granica BiH. Sigurno je kako potencijala, motiva i gladi za rezultatima kod ovog mladog sportiste ne nedostaje i izjesno je da ponuda za njegovim uslugama neće manjkati.

 

Sport.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti