26. 04. 2020 - 15:02
Edin Višća poslao zahtjev upravi Başakşehira: Sljedeće sezone ...
907
Shares
Edin Višća poslao zahtjev upravi Başakşehira: Sljedeće sezone  u novom klubu

Edin Višća poslao zahtjev upravi Başakşehira: Sljedeće sezone u novom klubu

26. 04. 2020 - 15:02
0
Shares

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Edin Višća ima poruku za čelnike Başakşehira gdje im traži da pomognu u njegovom transferu u Fenerbahçe.
Velikan iz Istanbula već duže vrijeme ima Višću na svom radaru, a kako javljaju mediji u Turskoj, Višća želi što prije da se pridruži svom novom klubu.

Njegov ugovor sa Başakşehirom ističe u ljeto 2021. godine, pa je 30-godišnjak dao jasne upute klupskom rukovodstvu, te istakao da želi igrati u crno-žutom dresu sljedeće sezone.

edin-visca

Kako javlja Fotomaç, zvijezda Başakşehira se dokazala u ovom klubu i želi početi novu avanturu u svojoj uspješnoj karijeri.

- Imao sam svoje mišljenje o ovome i ranije, ali situacija se nije razvijala sve dosad. Čekam ponudu Fenerbahçea prije početka nove sezone. Želim igrati u tom dresu, navodno stoji u Višćinom obraćanju klupskom rukovodstvu i dodaje se:

- Başakşehir će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu, ovdje sam napravio nestvaran uspjeh i dokazao sam se na najvišem nivou. Sada želim početi novu avanturu, nadam se da ćete razumjeti moj zahtjev.

Başakşehir za svog najboljeg igrača želi osam miliona eura što Fenerbahçe ne može platiti, a njihova najveća ponuda je iznosila pet miliona eura.

Višća je u Tursku stigao prije desetak godina iz FK Željezničar, a dosad je odigrao ukupno 339 utakmica za svoj klub i postigao 95 pogodaka uz 97 asistencija. Zanimljivo, Višća u dosadašnjoj karijeri nije nikada dobio crveni karton, a požutio je svega 23 puta.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti