26. 04. 2020 - 11:30
KAO KLINAC JE OTPILIO DŽORDANA PA POŽALIO Evo kako je Rusell...
907
Shares
KAO KLINAC JE OTPILIO DŽORDANA PA POŽALIO Evo kako je Rusell napravio GREŠKU ŽIVOTA

KAO KLINAC JE OTPILIO DŽORDANA PA POŽALIO Evo kako je Rusell napravio GREŠKU ŽIVOTA

26. 04. 2020 - 11:30
0
Shares

Prvi košarkaš koji se uspio približiti kompetitivnosti i beskompromisnosti Michaela Jordana bio je Kobe Bryant, a od aktivnih igrača u tu rečenicu može stati još samo Russell Westbrook.

Eksplozivni i vječito nabrijani bek Houston Rocketsa gostovao je u "The Tonight Showu" kod Jimmyja Fallona i ispričao kako je kao 10-godišnjak imao priliku upoznati Jordana, ali ju je odbio.

screenshot-14

Kao talentirani klinac Westbrook je bio na Jordanovom košarkaškom kampu u Santa Barbari. Običaj je da na kraju kampa Jordan dođe među djecu, potpiše im se na nešto i slika se s njima.

Međutim, mladi Russ imao je druge prioritete.

"Obično na kraju kampa svaki klinac može donijeti nešto da mu Jordan potpiše. Moraš stajati u redu i biti spreman. Kad je moja ekipa došla na red, roditelji su mi dali loptu da mi je potpiše. Ali ja sam bio usred utakmice, igrao sam s drugom djecom. Trener me požurivao, 'hajde, hajde, propustit ćeš priliku za sliku i autogram Michaela Jordana', Odgovorio sam: 'Ma ne brini, u redu je, ne trebam to baš sad'", pričao je Westbrook.

No trebao je "baš tad" jer je prilika prošla.

 

"Nisam dobio sliku s Michaelom Jordanom, nisam dobio njegov potpis. Doslovno nisam otišao stati u red. Samo sam nastavio igrati košarku. Kad je kamp završio, kad sam se vratio kući, roditelji su me pitali je li mi Jordan potpisao loptu. Doslovno sam im odgovorio: 'Nije, bio sam usred utakmice'".

Priča pokazuje da je još kao dijete Westbrook imao toliku strast prema igranju košarke da je zbog bezvezne partije s drugim klincima propustio priliku upoznati najvećeg svih vremena i dobiti uspomenu.

Naravno, upoznao ga je kad je odrastao, a danas čak ima ugovor s Jordan Brandom i nosi njegove tenisice.

No kad je kao dijete shvatio kakvu je priliku propustio, nije mu bilo svejedno.

"Nisam razmišljao, toliko sam se zabavljao na terenu da sam mislio da mogu to obaviti i malo kasnije. Naravno, nisam mogao", rekao je Westbrook, MVP 2017. godine, koji je protekle tri sezone u Oklahoma Cityju završio s triple-double prosjekom.

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti