25. 04. 2020 - 13:33
Bh. reprezentativka produžila ugovor, ostaje u Francuskoj:...
907
Shares
Bh. reprezentativka produžila ugovor, ostaje u Francuskoj: Jako sam sretna

AJLA PARADŽIK

Bh. reprezentativka produžila ugovor, ostaje u Francuskoj: Jako sam sretna

Sport.ba/Agencije
25. 04. 2020 - 13:33
0
Shares

Bh. reprezentativna odbojkašica Ajla Paradžik za vrijeme pandemije koronavirusa boravi u rodnom Goraždu. Stalna članica državne reprezentacije i jedna od najboljih sportašica BiH koja je svoju karijeru nastavila u eliti ženske odbojke u Francuskoj, u jednoj od najjačih liga Evrope, vratila se u Goražde nakon prekida sezone, kako bi za vrijeme pandemije bila sa svojom porodicom. 

- Ovdje sam već više od mjesec dana, stigla sam 20. marta, provela karantin u trajanju od 14 dana sa svojom porodicom, u samoizolaciji. Došla sam ovdje upravo zbog pandemije. Prvenstvo je prekinuto 13. marta, a u Francuskoj je već 15. postao totalni karantin države, tako da, nakon saglasnosti predsjednika kluba i trenera, da možemo da se vratimo svojim kućama zbog pandemije, sve igračice su se spakovale i vratile kući da budu sa porodicama u ovo vrijeme, kaže Ajla.

Boravak u rodnom gradu provodi korisno i ugodno i nastoji nadoknaditi propušteno sa najmilijima, a trudi se ostati u dobroj formi tako da ni treninzi nisu zapostavljeni. Iza sebe ima uspješnu sezonu u Nansiju. Ona i saigračice izborile su plej-of.

- U svakom slučaju, mi smo napravili jako dobar, tačnije historijski uspjeh ovog kluba, ostvarili smo naš cilj, tako da, bez obzira što je prvenstvo prekinuto mi smo zadovoljni uspjehom i onim što smo ostvarili do tog trenutka, pojašnjava Ajla koja je i za narednu sezonu osigurala angažman u francuskom timu.

- Produžila sam ugovor na još jednu sezonu tako da ostajem u Nansiju i jako sam sretna zbog toga što smo postigli dogovor. Sezona je bila jako dobra i uspješna, drago mi je što sam otišla da igram tu ligu i na tom nivou, i još mi je draže što ću igrati tamo još jednu godinu, istakla je Paradžik za Fenu.

Učitaj još novosti