21. 04. 2020 - 08:24
OVOM SE NIKO NIJE NADAO, SLIJEDI VELIKI TURNIR Španska liga...
907
Shares
OVOM SE NIKO NIJE NADAO, SLIJEDI VELIKI TURNIR Španska liga donijela odluku oko završetka prvenstva

KOŠARKA

OVOM SE NIKO NIJE NADAO, SLIJEDI VELIKI TURNIR Španska liga donijela odluku oko završetka prvenstva

21. 04. 2020 - 08:24
0
Shares

Klubovi španske košarkaške lige dogovorili su se u ponedjeljak kako će prvenstvo prekinuto zbog novonastale situacije u svijetu pokušati završiti odigravanjem završnog turnira s 12 momčadi.

Kako prenosi Marca, predstavnici 18 klubova održali su telekonferencijski sastanak te postigli sporazum o odigravanju play-offa kada to bude moguće. Na njemu bi sudjelovalo 12 najbolje plasiranih momčadi koje bi bile podijeljene u dvije skupine s po šest klubova, a dva najbolja izborila bi nastup u polufinalu.

15874088547716

Još uvijek nije poznato mjesto odigravanja tog turnira. Za domaćinstvo su se ponudili Gran Canaria te Andorra, dva kluba koja igraju na izoliranim mjestima s osjetno manjim brojem zaraženih koronavirusom. Odluka oko odigravanja ovog turnira još uvijek se čeka, sve dok ne stigne dopuštenje ministarstva zdravstva koje će donijeti odluku o eventualnom nastavku prvenstva.

Preostalih šest klubova iz prve lige ne bi nastavilo s natjecanjem, ali ne bi ni ispali u drugu ligu. Razmatra se mogućnost da dvije posljednje momčadi, madridski Estudiantes i Fuenlabrada, zadrže prvoligaški status. Njima bi se iduće sezone pridružila dva najbolja kluba druge lige pa bi prva liga imala 20 momčadi umjesto sadašnjih 18.

Učitaj još novosti