20. 04. 2020 - 23:40
Službeno: Bayern produžio ugovor ponajvećoj mladoj zvijezdi...
907
Shares
Službeno: Bayern produžio ugovor ponajvećoj mladoj zvijezdi kluba, svi u Munchenu oduševljeni

DAVIS OSTAJE MEĐU BAVARCIMA

Službeno: Bayern produžio ugovor ponajvećoj mladoj zvijezdi kluba, svi u Munchenu oduševljeni

20. 04. 2020 - 23:40
0
Shares

Alphonso Davies potpisao je novi ugovor s Bayernom, objavio klub na svojim službenim stranicama.

19-godišnji Kanađanin u Bayern je stigao 1. januara 2019. godine, a iako su ga ispočetka doveli kao krilnog napadača, ovaj brzonogi lijevak s vremenom prometnuo u izvrsnog lijevog beka. Bayern ga je platio 10 miliona eura, a da je to bila dobra odluka pokazuje i podatak koji govori kako je u svega godinu i pol dana vrijednost ovog mladića stigla do velikih 45 miliona eura.

Zanimljivo, Davies je rođen u Gani, ali njegovi roditelji dolaze iz Liberije odakle su kao izbjeglice otišli u Kanadu. Iako je mogao „birati“ za koju će reprezentaciju nastupati, kod Alphonsa to nikada nije bilo upitno te se odlučio za Kanadu za koju je do sada već skupio 17 nastupa i pet pogodaka, a debitirao je sa svega 16 godina.

S klubom je potpisao novi, petogodišnji ugovor, a s takvim ishodom su veoma zadovoljni u Bayrnu:

 „Alphonso Davies igrač je koji je u mladosti postigao visoku razinu performansi i istovremeno ima veliki razvojni potencijal. Svako ko u tako mladim godinama može igrati na najvišoj razini u FC Bayernu, može imati sjajnu karijeru pred sobom. Sretni smo što ga imamo. Donosi puno sa sobom i sigurni smo da ćemo se s njim još puno toga dobroga postići", riječi su nekadašnje legende kluba i današnjeg izvršnog direktora Olivera Kahna.

Učitaj još novosti