20. 04. 2020 - 22:24
NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Bayern objavio datum kad bi...
907
Shares
NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Bayern objavio datum kad bi trebala krenuti Bundesliga

9. MAJ

NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI Bayern objavio datum kad bi trebala krenuti Bundesliga

20. 04. 2020 - 22:24
0
Shares

U ponedjeljak su bavarski premijer Markus Söder, premijer Sjeverne Rajne-Vestfalije Armin Laschet i predsjednik uprave DFL-a Christian Seifert zaključili da bi se nastavak Bundeslige mogao dogoditi čak 9. maja.

”Postoji mogućnost da se 9. maja odigra kolo utakmica duhova, odnosno utakmica bez gledatelja. Vikend s nogometom je puno podnošljiviji nego bez njega”, rekao je Söder koji je dodao da Institut Robert Koch ipak mora dati zeleno svijetlo.

Gotovo isto je rekao i ministar Boris Pistorius u priopćenju u kojem je dodao da se povratak sporta može početi događati u etapama od početka maja ako se situacija sa širenjem koronavirusa ne pogorša.

Priopćenje je poslano nakon telefonske konferencije ministara sporta svih njemačkih saveznih pokrajina. Ministri će sastaviti zajedničku preporuku za video konferenciju koju će 30. aprila održati kancelarka Angela Merkel sa svim premijerima saveznih pokrajina, a na kojoj će biti dogovorene mjere koje će se provoditi od 3. maja.

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge jedva je dočekao ovakve vijesti.

“Izjave bavarskog premijera Markusa Södera i premijera Sjeverne Rajne Vestfalije Armina Lascheta pozitivan su signal za nastavak utakmica Bundeslige. Važno je da slijedimo političke, pravne i medicinske smjernice kako bi se minimizirao zdravstveni rizik. Želio bih zahvaliti upravi DFL-a, na čelu s Christianom Seifertom, na izvrsnom konceptu koji u potpunosti uzima u obzir organizacijske i medicinske aspekte. Ovaj koncept je osnova za pozitivnu i puozdanu procjenu stanja”, kazao je legendarni Nijemac za službene stranice Bayerna, prenosi Index.hr.

U ponedjeljak su u Njemačkoj stupile na snagu ublažene mjere prema kojima je ponovno dopušten rad manjim trgovinama.

Njemački klubovi su se nadali da će s natjecanjem, koje je prekinuto sredinom marta moći nastaviti već početkom maja. U njemačkom prvenstvu ostalo je još devet kola za odigrati.

U četvrtak će o mogućim scenarijima za nastavak natjecanja razgovarati vodstvo Njemačke nogometne lige (DFL) i predstavnici 36 klubova Prve i Druge Bundeslige.

Učitaj još novosti