11. 04. 2020 - 17:49
PRELAZAK IZ ZVEZDE U PARTIZAN MI JE POTEZ KARIJERE: Pomiješali...
907
Shares
PRELAZAK IZ ZVEZDE U PARTIZAN MI JE POTEZ KARIJERE: Pomiješali su me sa drugim dječakom, zbog NJEGA sam postao igrač!

PRELAZAK IZ ZVEZDE U PARTIZAN MI JE POTEZ KARIJERE: Pomiješali su me sa drugim dječakom, zbog NJEGA sam postao igrač!

11. 04. 2020 - 17:49
0
Shares

Miloš Vujanić je ostvario kareijeru za poželjeti, osvojio mnoštvo trofeja i upisao se zlatnim slovima u historiji srpske košarke, pošto je bio član legendarne generacije koja je se popela na krov svijeta u Indijnapolisu.

Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi, ali je slavu stekao u taboru vječitog rivala, gdje je postao ikona kluba. Vujanić se u razgovoru za Maxbet sport dotakao teme kako je preša sa Malaog Kalemegdena u Partizan.

749351-vujanic-05a-ls

 Kako je došlo do angažmana u crveno-bijelom taboru?

– Sa 15 godina sam napustio Loznicu i otišao za Beograd, a odlazak u Zvezdu je vrlo zanimljiv. Prvo, mene niko nije bio zvao da odem u Zvezdu, već sam otišao sam, golobradi klinac, samo sam se pojavio na treningu. Sjećam se da su me bili pomiješali sa nekim drugim dečkom koji je imao zakazanu probu, ja sam se tada dobro pokazao na treninzima i bio sam dio juniorskog sastava, a poslije sam prešao i u seniore. Bio je to lijep period, zaista sam trenirao naporno i trudio se da budem što bolji igrač - rekao je Vujanić za Maxbetsport.

Onda je uslijedio prelazak u Partizan. 

– Tako je. Ispostaviće se da je prelazak u Partizan moj ubjedljivo najbolji potez u karijeri. Da me neko ne razumije pogrešno nisam imao ništa protiv Zvezde, niti imam da kažem bilo šta ružno o nekome u Zvezdi. Jednostavno, tada je bilo rasulo u klubu, Partizan me je pozvao i ja sam prihvatio. Sve ostalo je poznato.

749349-sport-a-photo-3180-ff

Saradnja sa Duletom Vujoševićem je bila nešto posebno.

– Teško zaista. Te tri godine samo lijepe stvari su se dešavale. Na timskom planu smo osvajali titule, a na ličnom sam zaista bio zadovoljan kako sam igrao. Bio sam najbolji strelac u svim takmičenjima tih godina, u Evroligi, u domaćem takmičenju, bio sam reprezentativac i dio ekipe koja je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu, ali ako nešto moram da izdvojim od tih godina, to je rad sa Duškom Vujoševićem, zbog njega sam stasao u pravog igrača i profesionalca.

Sport.ba/Espreso

Učitaj još novosti