07. 04. 2020 - 10:42
IAKO SU U POČETKU ODBIJALI Atletico ipak refundirao novac...
907
Shares
IAKO SU U POČETKU ODBIJALI Atletico ipak refundirao novac navijačima koji nisu putovali u Liverpool

LIGA PRVAKA

IAKO SU U POČETKU ODBIJALI Atletico ipak refundirao novac navijačima koji nisu putovali u Liverpool

07. 04. 2020 - 10:42
0
Shares

Fudbalski klub Atletico Madrid refundirao je novac za 290 navijača, koji zbog novonastale situacije u svijetu, nisu putovali na Anfield Road.

Prethodno je Liverpool odbio da zahtjev za povrat novca navijačima iz španske prijestolnice, prenosi Anadolu Agency (AA).

Oko 3.000 navijača Atletica je prošli mjesec otputovalo u Liverpool na revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona, a manji dio njih je odlučio da ne krene na put prema preporuci Vlade Španije i zdravstvenih institucija.

Utakmica na Anfieldu odigrana je dan nakon što je zvanični Madrid najavio da će se sve škole i fakulteti zatvoriti zbog širenja virusa, zbog čega je dan ranije, 11. marta, Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu pandemiju.

Do tog datuma u Madridu su bila 782 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, dok je 35 osoba u Španiji preminulo od posljedica oboljenja COVID-19. Utakmice u Španiji već su se igrale bez publike, a nekoliko dana kasnije fudbal u zemlji je potpuno obustavljen na neodređeno vrijeme.

Kako je izvijestili španski mediji, Liverpool je, ipak odbio zahtjev 290 navijača za povrat novca. Radi se o iznosu od 17.000 eura, ali je Atletico odlučio pokriti te troškove.

Atletico je nakon poraza u Madridu rezultatom 0:1 na Anfieldu slavio poslije produžetaka sa 3:2 i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

Učitaj još novosti