05. 04. 2020 - 11:19
LUDNICA U BJELORUSIJI: Svi žele kupiti TV prava za njihove...
907
Shares
LUDNICA U BJELORUSIJI: Svi žele kupiti TV prava za njihove utakmice

LUDNICA U BJELORUSIJI: Svi žele kupiti TV prava za njihove utakmice

05. 04. 2020 - 11:19
0
Shares

 

Prvenstvo Bjelorusije jedino je u Evropi gdje se još uvijek igra fudbal.

Ludnica zbog TV prava za bjelorusko prvenstvo: Nikada nismo bili u ovakvoj poziciji!
Iako je novonastala situacija  potpuno zaustavila sport u svijetu, Bjelorusi na to ne obraćaju pažnju i oni redovno igraju svoje utakmice prema planiranom rasporedu.

Činjenica da nema drugih fudbalskih liga donijela je bjeloruskom prvenstvu veliku popularnost i trenutno vlada veliki interes za TV pravima za utakmice.

Bjelorusi prodaju prava širom svijeta i čak 10 novih država pokazuje interes za kupovinu TV prava.

"Ovako nešto nam se nikada nije desilo. Prije smo imali velikih problema da prodamo TV prava, a sada dobijamo brojne pozive. Nikada nismo bili u ovakvoj poziciji", rekao je Alexander Aleinik, glasnogovornik Fudbalskog saveza Bjelorusije.

bjelorusija

"Ljekari u klubu itekako paze na nas. Također, konstantno nam daju savjete za higijenu, zdravu ishranu i sve je posvećeno da tome da se igrači osjećaju dobro. Svakodnevno nas testiraju, mjere nam težinu, temperaturu, sve", rekao je ovaj 30-godišnji fudbaler.

Bjelorusi i predsjednik Lukašenko odbijaju uvesti restriktivne mjere, želi se na sve načine izbjeći panika, pa se u ovoj istočnoevroskoj državi regularno igra fudbalski šampionat.

U vrijeme kada su se zaustavljali i posljednji šampionati u Evropi, Bjelorusija je bez odgađanja i posebnih mjera počela svoju sezonu.

I čini se da nema namjere da se fudbal u Bjelorusiji prekida.

"2. aprila su otkazani svi kulturni, sportski i naučni događaji sa internacionalnim učesnicima. Međutim, nacionalna liga će ustrajati", rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Bjelorusije Sergej Žardetski za EPSN, pa nastavio:

"Svakodnevno procjenjujemo situaciju. U potpunosti vjerujemo u naš zdravstveni sistem i trenutno nema razloga za zaustavljanje takmičenja... Razumijemo da je situacija u nekim zemljama jako ozbiljna, ali nakon konsultacija sa odgovornim vlastima u Bjelorusije došli smo do stava da se liga trenutno može nastaviti."
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti