04. 04. 2020 - 23:10
Što je sljedeće? Kultni hrvatski košarkaški klub otpustio sve...
907
Shares
Što je sljedeće? Kultni hrvatski košarkaški klub otpustio sve igrače i glavnog trenera

KK ZADAR

Što je sljedeće? Kultni hrvatski košarkaški klub otpustio sve igrače i glavnog trenera

04. 04. 2020 - 23:10
0
Shares

Nažalost, nije riječ o prvoaprilskoj šali. Zaključno s 1. danom ovog mjeseca, KK Zadar otpustio je glavnog trenera Danijela Jusupa, baš kao i sve svoje igrače, javlja portal 057 info.

Takva odluka Uprave i Nadzornog odbora KK Zadar poklapa se s odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS-a) o završetku košarkaške sezone. Igračima je usmeno najavljeno raskidanje ugovora i oni su to prihvatili, doznaje 057info od predsjednika NO-a Ivana Mijolovića, koji dodaje kako će idućih dana oni i potpisati raskide ugovora koji su im trebali važiti do 15. lipnja.

Igračima i treneru Jusupu bit će isplaćena plaća za mart, a ostat će bez tri plaće koje im je praktički "pojela" novonastala situacija kao i završnicu košarkaške domaće i regionalne sezone. Igrači KK Zadar u ovoj izvanrednoj situaciji nemaju nikakve obaveze prema klubu. Oni koji imaju višegodišnji ugovor nastavit će ga na jesen kada se očekuje početak nove i regularne sezone.

Za radnu zajednicu KK Zadar, koju čini 13 zaposlenika, tražit će se prema uputama HKS financijska pomoć iz paketa mjera Vlade. Prema riječima predsjednika NO-a, predali su se zahtjev za sufinaciranje radne zajednice, kako je to tražio Savez i uputio ih na proceduru preko Središnjeg državnog ureda za sport.

Službene potvrde ove informacije još uvijek nema, a KK Zadar je na svojoj službenoj stranici samo prenio odluku HKS-a koja se pokazala presudnom za sve igrače i radnu zajednicu kultnog hrvatskog košarkaškog kluba.

Lošim vijestima nikako da dođe kraj...

Učitaj još novosti