04. 04. 2020 - 10:40
KRIZA U BOSANSKOHERCEGOVAČKOM KLUBU: "Smanjit ćemo plate,...
907
Shares
KRIZA U BOSANSKOHERCEGOVAČKOM KLUBU:

KRIZA U BOSANSKOHERCEGOVAČKOM KLUBU: "Smanjit ćemo plate, sponzora nema, ništa više neće biti isto"

04. 04. 2020 - 10:40
0
Shares

Vukovi ove sezone imaju samo jedan cilj - povratak u Premijer ligu, te se činilo da im na tom putu neće niko stati, bar kada su u pitanju rivali.

I sve je išlo po planu. Olimpik je dodatno ojačao igrački kadar na zimu, a na klupu angažovao Darka Vojvodića, poznato bh.trenersko ime, stručnjaka za plasman u Premijer ligu.

U prvom kolu nastavka sezone Olimpik je lagano savladao Slaven 2:0, te počeo pripreme za duel sa Travnikom na Piroti, no novonastala situacija  bila je jača. Nogomet je stao, a predsjednika FK Olimpik Damira Dizdara smo pitali da li vjeruje u nastavak prvenstva ili će se desiti kraj po trenutnom stanju na tabeli.

djordje-milojevic-olimpik-borac

Jasno je, džentlmenski, poručio da to danas nije bitno. Zdravlje je ipak broj jedan.

"U ovom momentu glavno nam je da sačuvamo zdravlje naših igrača i prvenstveno mislimo o tome. Fudbal će se igrati i nakon ove situacije i najbitnije je da oni budu zdravi, jer se radi o momcima koji su većinom mladi i karijere su pred njima. Imamo stalne telefonske kontakte kako sa igračima i stručnim štabom, tako i sa uposlenicima. Vodimo računa i o omladinskim kategorijama, gdje treneri ostvaruju stalni kontakt sa našim omladincima", kazao je Dizdar za SportSport.ba.


Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti