02. 04. 2020 - 22:03
ŠOK VIJESTI IZ AMERIKE: Tradicionalnog NBA plej-ofa uopšte...
907
Shares
ŠOK VIJESTI IZ AMERIKE: Tradicionalnog NBA plej-ofa uopšte NEĆE BITI?!

ŠOK VIJESTI IZ AMERIKE: Tradicionalnog NBA plej-ofa uopšte NEĆE BITI?!

02. 04. 2020 - 22:03
0
Shares

NBA liga, koja je prekinuta u martu čim je utvrđeno da ima košarkaša zaraženih novim  virusom nalazi se na istorijskoj prekretnici.

Svi vodeći američki mediji preneli su kratku informaciju uglednog časopisa "Sports ilustrejded" koju je u vest odmah pretvorio NBC-a, a koja je plasirana uz naslov: "Nema šanse da se održi tradicionalni NBA plej-of ove sezone".

U tom tekstu se navodi sljedeće:

"NBA doigravanje ima poznati format - četiri runde, igra se na četiri pojede, mečevi pred navijačima, u svojim dvoranama". Ali, virus, koji je doveo do toga da se liga na neodređeno prekine, a potpuno promenila živote širom planete, stvari čini neodrživim. Ne očekujete da će liga da čeka dok se stvari ne dovedu skroz u red.

nba

Kris Maniks iz Sports Ilustrejteda je tvitovao sljedeće: "U ovom trneutku, nekoliko klubova i zvaničnika lige reklo je za SI.com da ne postoje šanse da se održi klasičan plej-of".

Skraćena verzija doigravanja i to u jednom gradu, Las Vegasu, dobija sve više podrške. To bi dozvolilo NBA ligi, koja ima problem i sa novcem (zbog cijele situacije) da finansije popravi ranije. Skraćeno doigravanje bi, uz to, smanjilo ometanje sljedećih sezona.

Ali, čak i to ima velike komplikacije, naročito jer ih uzrokuje korona virus, koji podriva cijelu operaciju. Može da prođe mnogo, mnogo vremena dok ne bude bezbedno da se mečevi odigravaju, čak i "centralizovanog tipa", na jednom mjestu, bez navijača.

nba1

Mogli bismo da čekamo baš dugo... dok se tradicionalni plej-of opet ne vrati 'na sto', kao predlog. Iako djeluje nevjerovatno, nismo uvjereni da ljudi baš shvataju koliko će dugo ovaj prekid potrajati. Svi žele da završe ovu sezonu. Plej-of je, pritom, glavna stvar u NBA ligi i normalan je osećaj da se u njemu (plej-ofu) kruniše šampion. Ali, dobro je razmišljati o alternativnim formatima. Bilo bi naivno očekivati da će 'biznis da se nastavi kao i obično' jednog dana kada se NBA utakmice ponovo budu igrale", piše NBC.

Učitaj još novosti