02. 04. 2020 - 20:25
OVAJ NARODNI PJEVAČ JE OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Niko nije...
907
Shares
OVAJ NARODNI PJEVAČ JE OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Niko nije znao da su u srodstvu, EVO KO JE U PITANJU!

OVAJ NARODNI PJEVAČ JE OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Niko nije znao da su u srodstvu, EVO KO JE U PITANJU!

02. 04. 2020 - 20:25
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je fudbaler Švedske, a porijeklom je iz Bosne!

Njegov otac Šefik koji je rođen u Bijeljini tvrdi da je njegov sin čist Bošnjak!

"Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj s dna kace", priznao je Šefik Ibrahimović, koji je danas u odličnim odnosima sa svojim sinom, pa je dodao:

zlatanibrahimovic

"Zarekao sam se da više ne demantujem napise o Zlatanu! Sav ovaj materijal koji imam u mom stanu poslužiće i za snimanje filma"

Ističe da je Zlatan njegov ponos:

"Puno sam uložio u njega još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me on slušao sve vrijeme. Uz moju pomoć počeo je udarati loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece jer je baratao loptom jako dobro. Svi su već tada govorili da će on biti uspješan fudbaler", rekao je Šefik za "Avaz" pa je dodao:

ibra

Šefik Ibrahimović pod stare dane gradi karijeru pjevača narodne muzike, a najveći hit mu je "Sine moj, Zlato, Zlatane". Kafana i alkohol ga svojevremeno koštali i razvoda od Ibrine majke Jurke.

Ako ste se pitali ko je i šta je otac Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, evo i odgovora!

ibra1

Zove se Šefik, preziva - logično Ibrahimović, a pod stare dane pravi karijeru pevača narodne muzike! Veće uspjehe i bolji štimung ima u balkanskim kafanama po cijeloj Evropi nego na Jutjubu, gdje njegov kanal prati nekoliko hiljada fanova narodnjaka.

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dvije pjesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pesmom "Teško je voljeti".

ibra2

Inače, Šefik je oduvijek volio kafanu, a uz nju i a**ohol, zbog čega se raspao brak s Ibrahimovićevom majkom Jurkom. Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se poslije nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima "Ajmo, momci. Dobro je!", dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali svoju djecu.

- Vikali su;:"Je*em ti mater u pi**u!" Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovde mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku - napisao je Zlatan u autobiografiji.

ibra3

Ipak, takav stav oca prema sinu nije se zadržao zauvek! U jednom trenutku se kod Šefika dogodio preokret i od totalne nebrige postao je posvećeni otac i najveća podrška sinu. Pratio je svaki njegov trening, rezao novinske članke, gledao sve utakmice. Taj odnos se sačuvao do danas!

"Mislim da je moja uloga, posebno dok je bio dječak, i kasnije junior, bila veoma značajna u njegovom razvoju. Još se svakodnevno konsultujemo o svim važnim stvarima. Zlatan je na mene, ja sam visok 187, a on 193 centimetra", zaključio je Šefik Ibrahimović.

Učitaj još novosti