01. 04. 2020 - 15:55
SVI SMANJUJU PLATE, A ONI SU ISPLATILI SVE UNPRIJED Klub iz...
907
Shares
SVI SMANJUJU PLATE, A ONI SU ISPLATILI SVE UNPRIJED Klub iz Srbije oduševio EVROPU, potez vrijedan svakog POŠTOVANJA!

SVI SMANJUJU PLATE, A ONI SU ISPLATILI SVE UNPRIJED Klub iz Srbije oduševio EVROPU, potez vrijedan svakog POŠTOVANJA!

01. 04. 2020 - 15:55
0
Shares

Pandemija koronavirusa stvorila je probleme mnogim klubovima širom Evrope, pa su neki od njih prisiljeni rezati plate svojim igračima kako bi uštedjeli novac u ovom kriznom razdoblju.

Plate režu u Barceloni i Juventusu, isto čine Bayern, Borussija i brojni drugi bundesligaši, a nešto takvo pokušao je i Dinamo kojem sada zbog toga prijeti urušavanje.

cukaricki

Samo oni daju plate unaprijed

Ipak, u Evropi postoji i jedan klub koji je, umjesto da po uzoru na velikane sreže plate za preostala tri mjeseca sezone, igračima taj novac isplatio unaprijed!

Riječ je o Čukaričkom, srbijanskom prvoligašu koji se odlučio na taj neobičan potez i pridobio simpatije svojih, ali i navijača brojnih drugih ekipa.

Podmirili su sve obaveze

Ovaj ambiciozni klub je svoje obaveze prema igračima već platio i nema namjeru ništa smanjivati, barem je tako za Radio-televiziju Srbije rekao sportski direktor Nenad Mirosavljević.

- Fudbalski klub Čukarički je u skladu sa svojom poslovnom politikom podmirio sve obaveze iz ugovora koje ima prema igračima i stručnom štabu, zaključno do juna, rekao je Mirosavljević.

Dodao je također kako igrači nisu krivi za ovakvu situaciju, premda je svjestan da klubovima nije lako jer se ne zna koliko će sve trajati.

 

Novi.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti