01. 04. 2020 - 15:22
"JEDAN OD NAJVEĆIH UMOVA NA TERENU" Legendarni Hrvat...
907
Shares

"JEDAN OD NAJVEĆIH UMOVA NA TERENU" Legendarni Hrvat oduševljen Jokićem i otkrio tajnu: PLAKAO sam, a nisam smio da kažem zašto!

01. 04. 2020 - 15:22
0
Shares

Uslijed pandemije korona virusa došlo je do nestašice sportskih događaja, a sve popularniji postali su intervjui putem društvenih mreža.

Ovoga puta je NBA Evropa ugostila Dina Rađu, a domaćin je bio francuski centar Roni Turijaf koji je nekada igrao u najjačoj ligi na svijetu, baš kao i legendarni Hrvat.

Ono što je Turijafa zanimalo jeste mišljenje Rađe o evropskim igračima u NBA, Jokiću, Adetokumbu, Dončiću, Vučeviću...

screenshot-17

- Lako je odgovoriti na ovo pitanje – radili su mnogo da budu tu gdje su. Nema prečice do uspjeha, mora mnogo da bi se došlo do vrha. Kada imaš neki problem – ideš u dvoranu. Kada nisi dovoljno snažan – ideš u teretanu, a kada nisi dovoljno brz – na traku. Tako su i oni razmišljali.

Onda je priča otišla u smjeru Nikole Jokića kog obožava i Francuz.

- On je tako talentovan momak, ima košarku u malom prstu. Gleda uvijek naprijed, uvijek u budućnost i zna tačno šta će da uradi nekoliko poteza unaprijed. Čita košarku jako dobro, jedan je od najvećih košarkaških umova koje sam video u skorije vrijeme na terenu... Fantastično je gledati ga, nahvalio je Rađa najboljeg srpskog košarkaša.
Pored još puno tema, Ronija Turijafa je zanimalo kako se Rađa osjećao kada je prije dvije godine primljen u Kuću slavnih.

screenshot-18

- Sjećam se da sam dobio poziv gdje mi je rečeno da ću uskoro biti spojen u konferencijski poziv sa Zoranom Radovićem. Isprva sam mislio da ćemo razgovarati o FIBA kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje su po meni potpuni promašaj, i njihovom odlaganju za naredno ljeto ili tako neki period kada bi svi igrači mogli da igraju. Kada se Zoran uključio u poziv, samo mi je rečeno: "Želimo da vam kažemo da ste primljeni u Kuću slavnih". Postojala je jedna caka. Nisam smio nikom da pričam za to nedelju dana. Bio sam jako emotivan, plakao sam, a nisam mogao da pričam nikom o takvom uspjehu. Rekao sam naravno svojoj ženi, jedino njoj, pošto joj sve govorim. Bilo mi je teško da srećem ljude na ulici i da me pitaju što sam tako emotivan, ali morao sam da čuvam tajnu.

Novi.ba/Blic

Učitaj još novosti