01. 04. 2020 - 12:30
NOVAK ĐOKOVIČ I ŠVICARAC ZAKOPALI RATNE SJEKIRE? Srbin plakao...
907
Shares
NOVAK ĐOKOVIČ I ŠVICARAC ZAKOPALI RATNE SJEKIRE? Srbin plakao zbog njega, a sada uradio nešto o čemu bruji CIJELI SVIJET

NOVAK ĐOKOVIČ I ŠVICARAC ZAKOPALI RATNE SJEKIRE? Srbin plakao zbog njega, a sada uradio nešto o čemu bruji CIJELI SVIJET

01. 04. 2020 - 12:30
0
Shares

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković bi već sad bio izjednačen sa Rafaelom Nadalom da nije bilo njega, a možda bi sustigao i Rodžera Federera po broju osvojenih Grend slem trofeja da se nije isprečio Stanislas Vavrinka!

Iako bi na prvi pogled kad uzmete statistiku u obzir, rekli da je ovaj međusobni duel apsolutno na strani Novaka Đokovića koji ima 19 pobjeda iz 25 njihovih mečeva, može se reći da je u ovom slučaju statistika kao bikini - pokazuje mnogo, a ne otkriva ništa!

ocoa01-epa-brian-hirschfeld-1000x0

Naime, Vavrinka je od 6 trijumfa koliko ima nad Đokovićem, čak četri puta trijumfovao na Grend slemu!

Švajcarac je jedan od rijetkih koji je pobijedio Novaka Đokovića na Australijan openu, on je uspio da zaustavi Srbina u četvrtfinalu poslije pet setova, 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7!

On mu se "osvetio" za poraz na ovom takmičenju godinu dana ranije kada se isto igralo u pet setova, 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10!

Drugi poraz na Grend slemu od Vavrinke, Novak je doživio u finalu Rolan Garosa, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4!

Tada je Novak Đoković i zaplakao na ceremoniji!

Još jednom je Stanislas zakinuo Đokovića za Grend slem trofej, ovog puta u finalu US Opena 2016.godine , 6:7, 6:4, 7:5, 6:3!

Prošle godine mu je Novak predao zbog povrede... 

"Znam da me se boji na Grend slemovima, mogu da osjetim to kada izlazimo na teren. Igrali smo na Ju Es openu i mada je bio malo povrijeđen ipak je igrao na vrhunskom nivou i osjetio sam da je sve napetiji kad smo počeli, svjestan je za šta sam sposoban!" - nedavno je izjavio Vavrinka

screenshot-9

Morate priznati dostojan i opasan rival Đokovića, a posljednjih nedelja njih dvojica su često bila u kontaktu.

Za razliku od Rafe, a pogotovo Rodžera, djeluje da Novak Đoković ima u svom rivalu i prijatelja?! Često je znao da Rodžer kritikuje Srbina, ili Nadal da izjavi neki sramotan komentar, kao kad je vrijeđao Srbe, a izgleda da u "Stanimalu" ima nekog sa kim može da porazgovara.

Kada je bio otkazan Indijan Vels zbog pandemije koronavirusa prošlog mjeseca, srpski teniseri su se skupili i večerali zajedno, tu su bili Janko, Filip, Novak, a njima je društvo pravioVavrinka! On je sjeduo pored Lajovića!

Često možete na Instagramu da uhvatite kako jedan drugom komentarišu slike, tako je Đoković poslao srce svom ljutom rivalu!

screenshot-117-1000x0

A ovaj mu je odgovorio poljupcem!

Njih dvojica su zajedno trenirala i u Njujorku prošle sezone, prije nego što mu je Novak predao meč! 

screenshot-36-1000x0

Lijepo je njihovo prijateljstvo, ali nek ostane van terena! Đokoviću pazi, Vavrinka je opasna životinja (Stanimal - ga zovu navijači kad je u dobroj formi, Stanislas i animal). 

Novi.ba/Telegraf

Učitaj još novosti