31. 03. 2020 - 08:28
BJELICA ZARADIO PRAVO BOGATSTVO Mamiću prekipjelo: Objavio...
907
Shares
BJELICA ZARADIO PRAVO BOGATSTVO Mamiću prekipjelo: Objavio plate trenera i poručio

I IGRAČI ODBILI SMANJENJE PRIMANJA

BJELICA ZARADIO PRAVO BOGATSTVO Mamiću prekipjelo: Objavio plate trenera i poručio "game over"

31. 03. 2020 - 08:28
0
Shares

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić na svom Facebook profilu objavio je platu trenera Nenada Bjelice i njegovih pomoćnika.

- Mesi i saigrači su se odrekli 70 posto primanja, belgijski nogometaši će mjesečno preživljavati s 13.000 kuna, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Kristijano Ronaldo, Juventus, Bajern i mnogi drugi su se solidarizirali te pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo nositi dio tereta. Sve uspjehe klub je honorirao, nikome nije ostao dužan te je omogućio uslove rada kakve nema niko u ovom dijelu Evrope, a to će raditi i ubuduće. Game over - napisao je Mamić.  

Igrači Dinama predvođeni kapitenom Arijanom Ademijem i stručnim štabom kojeg predvodi Nenad Bjelica prošle sedmice su odbili smanjenje plata u vrijeme pandemije koronavirusa, nakon čega je Dinamo otpustio čitav stručni štab i vjerovatno trenera koji im je donio najveće uspjehe u posljednjih 30 godina.

Na fotografiji koju je objavio Mamić, a u kojoj piše zarada Nenada Bjelice u posljednjih 20 mjeseci, piše da je trener Modrih za svog angažmana u Dinamu zaradio blizu 3 miliona eura, dok je ukupan trošak njega i stručnog štaba blizu 5 miliona eura.

 

Učitaj još novosti