30. 03. 2020 - 10:45
NBA KOŠARKAŠI "PRAVE" LIJEK ZA KORONA VIRUS?! Još jedan igrač...
907
Shares
NBA KOŠARKAŠI

NBA KOŠARKAŠI "PRAVE" LIJEK ZA KORONA VIRUS?! Još jedan igrač se oporavio, liga od njega i drugih sada traži VELIKU STVAR!

30. 03. 2020 - 10:45
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

I četvrti NBA košarkaš se oporavio od novog, SARS-CoV-2 tipa korona virusa.

Nakon što su negativni na testiranju na prisustvo ovog virusa bili košarkaši Jute Džez Rudi Gober i Donovan Mičel, te Detroitov Kristijan Vud, isto je dočekala i zvezda Bostona, Markus Smart.

screenshot-16

"Oslobođen od korone prije dva dana, i to medicinski potvrđeno. Hvala svima na lijepim željama i molitvama, činim to isto za sve koje je ovo pogodilo. Čuvajte se i držite se zajedno... ali odvojeno! Mnogo vas volim", poručio je Smart putem Tvitera.

Kako prenosi "Jahu", NBA liga je zatražila od svih oporavljenih košarkaša da doniraju krvnu plazmu naučnicima koji se nadaju da će njihova krv, u kojoj se razvio imunitet na novi korona virus, pomoći da se napravi vakcina ili bar lijek koji bi usporio Covid-19, tešku upalu pluća koju SARS-CoV-2 izaziva.

Igračima je NBA liga dala slobodu da biraju da li će se povinovati ovom apelu da doniraju krvnu plazmu ili ne, ali ih čelnici najjačeg košarkaškog takmičenja na svijetu ohrabruju, jer su razmjere pandemije sve veće.

screenshot-17

Do ponedeljka, 30. marta ujutru, u svijetu je potvrđeno 723.700 pozitivnih testiranja na novi virus, a od toga se 152.032 osobe oporavilo, dok je 34.018 preminulo. U Sjedinjenih Američkim Državama, koje sada imaju najveći broj inficiranih (143.025), oporavilo se 4.856 osoba, a 2.509 njih je izgubilo život.

Novi.ba/Blic

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti