29. 03. 2020 - 19:12
BAYERNOV TRENER O NASTAVKU SEZONE, POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN ZA...
907
Shares
BAYERNOV TRENER O NASTAVKU SEZONE, POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN ZA TO

BAYERNOV TRENER O NASTAVKU SEZONE, POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN ZA TO "Nadam se da će se situacija promijeniti, ali nažalost..."

29. 03. 2020 - 19:12
0
Shares

Iako je fudbalska publika svugdje u svijetu bitna, čini se da njemački klubovi svoje navijače ipak shvataju malo ozbiljnije od drugih zemalja.

flick

Čelnici njemačkih klubova su isticali da ligu neće željeti nastaviti sve dok ne bude omogućeno navijačima da prisustvuju utakmicama, a to nisu radili isključivo zbog zarade, jer su ulaznice za utakmice mnogo jeftinije nego u drugim zemljama.

Ipak, čini se da su Nijemci shvatili da neće moći nastaviti sezonu sa navijačima, što je potvrdio trener Bayerna Hansi Flick.

"Nema apsolutno nikakve šanse da se sezona nastavi pred navijačima i jako mi je žao zbog toga, jer se fudbal igra prvenstveno zbog njih. Nadam se da će se situacija promijeniti, kao što se svi nadamo, ali nažalost ništa ne upućuje na to. Bojim se da će sezona biti završena samo ako odlučimo igrati u potpunosti bez publike. To je jedini način, a i tada moramo biti oprezni", kazao je Flick.

 

Novi.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti