29. 03. 2020 - 16:46
AMERIKANCI SRBINA POREDE SA DURENTOM I LERIJEM BIRDOM: Može...
907
Shares
AMERIKANCI SRBINA POREDE SA DURENTOM I LERIJEM BIRDOM: Može dominirati NBA LIGOM, samo jedna stvar mu može UNIŠTITI KARIJERU

AMERIKANCI SRBINA POREDE SA DURENTOM I LERIJEM BIRDOM: Može dominirati NBA LIGOM, samo jedna stvar mu može UNIŠTITI KARIJERU

29. 03. 2020 - 16:46
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

NBA draft često umije da izbaci nove zvijezde iz drugog plana, a portal Leaguealertsofficial.com vjeruje da će n Aleksej Pokuševski biti strahovit potencijal za najjaču ligu svijeta.

Ovaj portal podsjeća da je Paskal Siakam počeo da dominira iako je bio tek 27. pik 2016, Janis Adetokumbo je bio 15. po redu biranja 2013, a vjeruje se da bi takav trend mogao da nastavi Aleksej Pokuševski iz Olimpijakosa.

20180817nppokusevski9-815x458

U pitanju je  igrač koji je svojevremeno postao rekorder kao najmlađi igrač Olimpijakosa koji je debitovao u Evroligi, a u intervjuu za Telegraf je opisao i kako je tekao njegov razvojni put, u kom je posebno zanimljivo i da je Grčka pokušavala da ga privoli da zaigra za njen nacionalni tim.

Sigurno će Pokuševskom laskati predstavljanje ovog portala, uz poređenja sa Kevinom Durentom i Lerijem Birdom, aktuelnom zvijezdom i legendom NBA lige - odlikuje ga veliki raspon ruku (2.24), visina (2.15) uz sjajne plejmejkerske sposobnosti i mogućnost da na više pozicija igra podjednako kvalitetno, što će se posebno cijeniti.
Leaguealertsofficial navodi da Aleksej ima sjajnu koordinaciju i pokretljivost s ozbirom na visinu.

- Podsjeća na Kevina Durenta sa načinom na koji se kreće u skladu sa svojom visinom. Djeluje sposobno da se kreće u oba pravca parketa bez previše napora, pa djeluje da bi mogao da napreduje u mnogim NBA sistemima koji zahtjevaju brz tempo.

Fokus je i na plejmejkerskim sposobnostima.

Why Aleksej Pokusevski is the Most Intruguing Prospect in the NBA Draft

It seems like in every draft that isn't viewed as elite... there ends up being a prospect taken later in the draft that explodes into an All-Star caliber player. In most recent memory, this happened with Pascal Siakam (27th pick in 2016) and Giannis Antetokounmpo (15th pick in 2013).

- On ima dobru viziju, on ne gleda... On vidi. Završava dobar dio posla pravim dodavanjem, pod različitim uglovima i pri različitim brzinama, imao je prosjek od 3.1 asistencije u sporijoj ligi, pritom i nije forsirao taj segment igre, pa je ovo impresivno.

Uz to, navodi se da bi uz pravi trening mogao da postane veoma dobar trojkaš, posebno je pohvaljena defanziva.

- Za razliku od pojedinih evropskih talenata iz prošlosti, Aleksej je veoma posvećen defanzivac. Konstantno se kreće i koristi svoj raspon ruku da blokira šuteve na visokom nivou, imao je prosjek od tri blokade za U17 tim Srbije, u Olimpijakosu je imao 1.8 blokada za samo 23 minuta na parketu. Njegova posvećenost i aktivne ruke u odbrani su zaslužni za prosjek od 1.3 ukradene lopte.

Ipak, ima i mana, a to su fizikalije - Aleksej je mršav i u NBA će sigurno strahovati samo od fizičkih predispozicija da izdrži duele sa najjačim NBA igračima.

- Njegova građa ne sugeriše da će ikad biti dovoljno jak da parira centrima i krilnim centrima, zato će vjerovatno igrati od pozicije krila na narednom nivou.

Izvedena su još dva zaključka - umije nepotrebno da potroši previše  lopti, šut je često nekonzistentan, ali se navodi i da sve to djeluje kao aspekat koji se može nadograditi i izbrusiti u radu sa pravim NBA trenerima.

Na kraju, poentiralo se sa zaključkom.

- Aleksej Pokuševski ima mogućnosti da postane posebno krilo ove lige. On bi trebalo da ode u funkcionalnu organizaciju, koja će biti strpljiva sa njim, i ne treba mu čak ni da igra prave NBA minute u nekoliko godina. Uspjeh u NBA karijeri biće determinisan time koliko će tereta moći da iznese i koliko će njegova ofanzivna igra postati disciplinovana. Ako u tim aspektima igre sazri... Govorimo o superzvjezdi u nastajanju. Ako nikad ne nađe odgovore na ta pitanja... Možda neće ni dobiti prave minute u NBA - navodi se u priči ovog portala.

Novi.ba/Telegraf

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti