28. 03. 2020 - 22:13
PONIZILA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Američka šampionka dala šok izjavu,...
907
Shares
PONIZILA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Američka šampionka dala šok izjavu, o ovome bruji cijeli SVIJET

PONIZILA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Američka šampionka dala šok izjavu, o ovome bruji cijeli SVIJET

28. 03. 2020 - 22:13
0
Shares

Lindzi Devenport, nekadašnja najbolja teniserka svijeta, Amerikanka koju pamtimu kao rivalku Jelene Dokić izabrala je deset najboljih igračica i igrača u istoriji "bijelog sporta".

Ona ih je iz karantina sve svrstala na isti spisak i dok se u teniskim krugovima o Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru priča kao o najboljim teniserima ikada, Devenport ima nešto drugačije mišljenje.

djokovic-815x458

U njenom izboru, Đoković, osvajač 17 Grend slem titula nalazi se na šestom mjestu.

Ispred njega su redom čuveni Australijanac Rod Lejver, po kome je ime dobila arena u Melburnu i čovjek koji je dominirao početkom Open ere krajem šezdesetih.
Devenport nije mogla da se odluči između Rafaela Nadala i Federera, pa su njih dvojica podijelili treće mjesto.

Na drugom i prvom mjestu Devenport je svrstala dve teniserke: Štefi Graf, koja je bila odlična u svoje vrijeme uz Moniku Seleš, dok je na prvom mjestu Serena Vilijams.

njmk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvturrn01eqv8vmtq4zja4oduzytm0nzqzzjc2zmzhnjnknjq4zmy0owmuanbnkzmczqjcaieaaq

Osvajačica 23 Grend slem titule je, prema riječima Devenport, zaslužila zbog činjenice da traje toliko dugo u ženskom tenisu, zbog broja trofeja, činjenice da je igrala i pobjeđivala čak i trudna.

Lindzi je od desetog do šestog mjesta rangirala Pita Samprasa, Kris Evert, Bili Džin King i Martinu Navratilovu.

Da podsjetimo, Devenport je rođena 1976. godine u Palo Verdeu u Kaliforniji. Tokom bogate karijere je osvajala titule na Grend slem turnirima u Melburnu (2000), na US Openu (1998) i Vimbldonu (1999). Ima i tri trofeja u dublu sa Grend slemova, a u karijeri je ukupno osvojila 55 WTA trofeja.

Najbolja teniserka planete postala je oktobra 1998. godine, a u karijeri je osvojila i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti.


Novi.ba/Telegraf

Učitaj još novosti