28. 03. 2020 - 13:58
Frane Ikić raznježnio naviječe želje emotivnom porukom: "Kada...
907
Shares
Frane Ikić raznježnio naviječe želje emotivnom porukom:

Frane Ikić raznježnio naviječe želje emotivnom porukom: "Kada istrčiš na Grbavicu..."

28. 03. 2020 - 13:58
0
Shares

Defanzivac Željezničara, Frane Ikić, na Grbavicu je stigao tokom zimske pauze. U prve četiri utakmice proljetnog dijela sezone ubilježio je tri nastupa, a ističe da se veličina Želje osjeti tek kad se istrči pred ispunjenu Grbavicu.


 
Defanzivac Željezničara, Frane Ikić, na Grbavicu je stigao tokom zimske pauze. U prve četiri utakmice proljetnog dijela sezone ubilježio je tri nastupa, a ističe da se veličina Želje osjeti tek kad se istrči pred ispunjenu Grbavicu.

grbavica

Zbog nastale pandemije korona virusa sva sportska takmičenja su odgođena do daljnjeg, a fudbaleri već nekoliko sedmica borave u izolaciji u svojim domovima.

“Vrijeme u izolaciji provodim tako što pogledam neki film, seriju, obavim individualni trening. Ponekad kuham, uglavnom vrijeme brzo prođe. Pozvao bih sve da se pridržavaju uputa stručnjaka, konkretno borave u izolaciji, kako bi ova situacija što prije prošla sa što manje posljedica. Što se tiče fizičke spreme nas fudbalera, mislim da zasad nije puno utjecalo. Nastavio sam u istom ritmu sa treninzima, profesionalci smo i očekuje se od nas da uvijek budemo odgovorni i disciplinovani prema svom poslu“, kazao je Frane Ikić.

Ikić je protiv Zvijezde (3:0) i Tuzle City (1:0) odigrao po 90 minuta, a u Banjaluci je protiv Borca (2:0) ušao pred kraj susreta. Ističe da je zadovoljan svojim igrama, ali zna da može pružati još bolje partije u plavom dresu. Prilikom predstavljanja dvadesetpetogodišnji defanzivac naglasio je da zna veličinu ovog kluba, ali da je ipak to najbolja shvatio izlaskom na punu Grbavicu.

“Znao sam da je Željo veliki klub na ovim prostorima, klub sa velikom tradicijom i velikom brojnošću navijača. Ali vjerujte tek kad istrčiš pred prepunu Grbavicu shvatiš važnost i veličinu kluba. Na debiju sa osjetio podršku navijača što je jako važno za novog igrača, zahvalio bih se svima na tome i nadam se da ćemo imati još mnogo trenutaka u kojima ćemo se zajedno radovati, rekao je Ikić”, te dodao za kraj:

ikizeljeznicartrening

“Nadam se nastavku prvenstva. Željan sam lopte i igre kao i svi moji saigrači, pogotovo iz razloga što nam je prvo mjesto blizu. Nadamo se i dat ćemo sve od sebe da se titula vrati na Grbavicu”.

Frane Ikić rođen je 19. juna 1994. godine u Zadru. U dosadašnjoj karijeri nosio je dresove Zadra, Rijeke, Kopera, Cibalije i Fuzinara
Izvor: scsport.ba

Učitaj još novosti