28. 03. 2020 - 08:25
DAMIR DŽUMHUR: "Novčano ću pomoći bolnicu u Konjicu"
907
Shares
DAMIR DŽUMHUR:

DAMIR DŽUMHUR: "Novčano ću pomoći bolnicu u Konjicu"

28. 03. 2020 - 08:25
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

Bh. teniser Damir Džumhur provodi dane u izolaciji u svom domu u Beogradu. U razgovoru za Novi dan rekao je kako poštuje sve mjere i da već tri dana nikako nije izašao iz kuće, dok je prije toga izlazio samo po potrebi. Također, vrijeme je posvetio i humanitarnom radu, a prvu pomoć uputit će bolnici u Konjicu.

"Ovo će biti čudan i težak period za sve sportiste. Nećemo imati priliku da treniramo. Ja sam neko ko je jako aktivan i teže mi pada da budem stalno u kući i ne provodim vrijeme na treningu. Napravio sam malu teretanu u stanu. Želim da treniram i održavam formu. Nema izgovora, uvijek se može trenirati i raditi vježbe koje se mogu raditi", rekao je Džumhur.

Zabavljao se i na način da je gledao serije i igrao igrice te kuhanjem. Također, dobio je niz izazova koje je tokom proteklog perioda ispunjavao, a jedan od njih je da se ošiša.

"Ošišao sam se nakon izazova kolege i najboljeg prijatelja Nermana Fatića. Sviđa mi se i vidio sam po komentarima da je dobro ispalo. Na ostale izazove, kojih je mnogo, pokušao sam odgovoriti. Ostao još jedan, ali moram vježbati da bi mogao to ispuniti. Nikada nije dosadno kada ne želite da bude tako", rekao je Džumhur.

dzumhur


Istakao je kako je u kontaktu s ljudima u Konjicu, rodnom mjestu njegovog oca, kako bi novčano pomogao u radu bolnice i drugim ustanovama u ovoj situaciji.

"Moja će pomoć ići uvijek onima kojima je to najviše potrebno. Sada gledamo koliko je potrebno novca da se uplati za bolnice i dalje ćemo vidjeti gdje je najpotrebnije i na taj način da novčano pomognem", rekao je Džumhru.

Kazao je kako mu je žao što nije sa svojim roditeljima, ali kako se nada da će ovo što prije proći kako bi došao u Sarajevo.

Prvu stvar koju će uraditi nakon ukidanja mjera jeste otići na teniski teren.

"Poželio sam igrati, tenisa mi nikada nije dosta", rekao je.

Građanima je poručio moraju biti odgovorni prema sebi, svojim bližima i svima, te da poštuju ono što je rečeno jer je to jedini način da se pandemija zaustavi i da se vratimo normalnom životu.

"Što budemo odgovorniji to će prije biti bolje", rekao je Džumhur.


Izvor: n1

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti