27. 03. 2020 - 19:16
SRPSKI TENISER OČAJAN. osoba bliska njemu U KRITIČNOM STANJU,...
907
Shares
SRPSKI TENISER OČAJAN. osoba bliska njemu U KRITIČNOM STANJU, uzrok KORONAVIRUS

SRPSKI TENISER OČAJAN. osoba bliska njemu U KRITIČNOM STANJU, uzrok KORONAVIRUS

27. 03. 2020 - 19:16
0
Shares

 

JANKO TIPSAREVIĆ jedan je od onih koji su se u zadnji tren vratili svoju domovinu nakon izbijanja pandemije koronavirusa, a prije zatvaranja granica. 

Srpski tenisač se odmah vratio u Srbiju iz Austrije, a toma je doživio pravu dramu jer mu je prijatelj bio zaražen koronavirusom.

tipsarevic

"Dobro smo, zatvoreni, u izolaciji, a Srbija kao država ima dobar odnos s Kinom pa je dosta kineskih liječnika i stručnjaka došlo ovdje. Vode nas dobro i ovdje se cijela situacija shvaća prilično ozbiljno, sve je zatvoreno. Ja sam se prije 10 dana vratio iz Austrije, išao sam se vidjeti s bratom nakon Indian Wellsa. Policija zove nekoliko puta dnevno i provjerava  jesam li kod kuće, rasture ti stražnjicu koliko te kontroliraju, ali je s druge strane odlično vidjeti da se ozbiljno brine o tome, rekao je Tipsarević za Tennisnetnews pa dodao: 

"Imamo svega dovoljno, nema razloga za paniku, ali moramo biti oprezni zbog ekonomskog momenta Srbije."

tipsarevic02-ap-bernat-armangue-1000x0

Nakon toga je iznio primjer svog prijatelja koji je bio pozitivan na testiranju za koronavirus te poručio kako se virusa ne trebaju plašiti samo oni najstariji.

"Čuo sam priču od ljudi iz okruženja, neki nisu virus shvaćali ozbiljno, mislili su da je poguban samo za starije, "preležat ću ja to za tri dana, malo ću imati visoku temperaturu, bit će kao gripa". Jedan naš prijatelj  odvjetnik, koji ne puši i ne pije, ima koronu, mislio sam da će biti dobro za par dana. Jučer se borio za život. Kad sam ga nazvao, rekao je "Janko, nisam paničar, ali mislio sam da ću u...". Ispričao mi je i različite primjere, virus može ići kroz tebe tri dana i da ne osjetiš, ali ako osjetiš simptome, može napasti srce i pluća. On je bio tako zdrav, ne pije i ne puši. Ide u krevet u 21 svaku večer. I to je najbolji primjer za sve. Virus treba shvatiti ozbiljno", zaključio je Tipsarević.
Izvor: index.hr

Učitaj još novosti