27. 03. 2020 - 19:07
ON JE UZROK MRŽNJE IZMEĐU Khabiba i Conora, A OVOM IZJAVOM je...
907
Shares
ON JE UZROK MRŽNJE IZMEĐU Khabiba i Conora, A OVOM IZJAVOM je uzburkao napetost među njima

ON JE UZROK MRŽNJE IZMEĐU Khabiba i Conora, A OVOM IZJAVOM je uzburkao napetost među njima

27. 03. 2020 - 19:07
0
Shares

 

 


Conor McGregor silno želi novu borbu protiv Khabiba Nurmagomedova i to je odavno već jasno.

Irska MMA zvijezda vratila se u oktagon u januaru i za samo 40 sekundi je završila Donalda Cerronea, da bi nakon toga prvi čovjek UFC-a Dana White potvrdio da bi rado organizovao revanš protiv Khabiba.

Međutim, Dagestanac prvo mora pobijediti Tonyja Fergusona da bi borba imala nekog smisla osim osvete, jer bi se borili za titulu, a čovjek koji je uzrok velike mržnje između Khabiba i Conora, Artem Lobov, smatra da bi ovog puta The Notorious pobijedio.

"Iskreno, volio bih da Conor ode na pobjednika meča Tony - Khabib. To ima mnogo više smisla od borbe s Gaethjeom. Ako ste napravili ono što je Conor u karijeri, onda nema potrebe da dokazujete nešto", rekao je Lobov za bjpenn.com i nastavio je:


"On se mora boriti s najboljim. Željeli su borbu prije nego izazove šampiona, imao ju je protiv Cowboyja i završio ga je za 40 sekundi. Sada bi samo trebao ići na najbolje".

Uvjeren je Lobov da bi u eventualnom revanšu Conor pobijedio Khabiba.

"Jednostavno, Conor mora dobiti revanš. Neće mu biti laka borba, ali pogledajte samo treću rundu u prvom meču. Khabib ga nije mogao bacati. Pogledajte samo kako je Conor dobro izgledao, to nikad niste vidjeli. To su jasni znaci, a sada kada je potpuno fokusiran i kada bi odradio puni kamp za Khabiba, pobijedio bi", smatra Lobov.

Interesantno je svakako da je Lobov začetnik svih problema između Khabiba i Conora. Zbog dugog jezika je dobio nekoliko šamara od The Eaglea, a to je zasmetalo njegovom prijatelju McGregoru i tada je krenuo pravi haos.

Nakon brojnih sukoba u oktobru 2018. godine konačno je došlo do velikog obračuna. Khabib je dominantno pobijedio McGregora, a ovaj mu je predao meč u četvrtoj rundi.

 
Izvor: sportsport.ba
Učitaj još novosti