27. 03. 2020 - 16:49
TRENER ITALIJANSKOG KLUBA ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! U bolnici je...
907
Shares
TRENER ITALIJANSKOG KLUBA ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! U bolnici je NA KISIKU, a njegova emotivna poruka je rasplakala sve, EVO ŠTA JE PORUČIO

TRENER ITALIJANSKOG KLUBA ZARAŽEN KORONAVIRUSOM! U bolnici je NA KISIKU, a njegova emotivna poruka je rasplakala sve, EVO ŠTA JE PORUČIO

27. 03. 2020 - 16:49
0
Shares


Italija, po pitanju zaraženih od epidemije koronavirusa, prednjači u Evropi.

Prema posljednjim podacima na Apeninima je gotovo 80.000 ljudi pozitivno na Covid-19, a u toj grupi je i Fausto Russo, kondicioni trener koji radi u tamošnjem niželigašu Atleticu Termeu Fiuggiju.

Russo ima 38 godina, niti puši, niti pije. Ni na kraj pameti mu nije bilo da bi baš on mogao biti zaražen koronavirusom, a danas kada je u bolnici, odlučio je javnosti ispričati svoje iskustvo i skrenuti pažnju da se može svakome dogoditi. Bez obzira na starost.

"Ovo je bilo najgore iskustvo u mom životu i ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju", ispričao je Russo za DPA, pa potom opisao kako su izgledali dani nakon što je imao temperaturu 38.

"Javio sam se ljekaru koji mi je propisao paracetamol. Ipak, dani su prolazili, a temperatura je bila ista. Uz sve to, disao sam otežano sve dok me nije zahvatila ozbiljna respiratorna kriza u noći. Tada sam shvatio da nije u pitanju samo gripa. Sve me je boljelo."

Kaže kako nikada ranije nije imao nikakve zdravstvene probleme.

"Svašta pričaju, da to pogađa samo starije i ranjive, ali nemojte vjerovati u to. Okej, stariji muškarac s teškom upalom pluća sigurno bi to teško preživio, ali to je jedina razlika. Ja sam imao mentalne i fizičke snage da se borim protiv toga."

Ovom mladom treneru stanje se u međuvremenu poboljšalo nakon što je isprobao eksperimentalni lijek tocilizumab, a svima savjetuje da ne izlaze iz kuće i da se zaštite koliko mogu.
Izvor: sportsport.ba

Učitaj još novosti