26. 03. 2020 - 22:39
VIŠE OD 700 PROFI TENISERA PRED BANKROTOM zbog korona pauze:...
907
Shares
VIŠE OD 700 PROFI TENISERA PRED BANKROTOM zbog korona pauze: Nemamo ušteđevinu, treba nam pomoć

VIŠE OD 700 PROFI TENISERA PRED BANKROTOM zbog korona pauze: Nemamo ušteđevinu, treba nam pomoć

26. 03. 2020 - 22:39
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mnogima će novonastala pauza biti ozbiljan problem u karijeri

Više od 700 tenisera i teniserki potpisalo je onlajn peticiju koju je pokrenula Gruzijka Sofija Šapatava u kojoj apeluje na teniske čelnike da finansijski pomognu slabije rangiranim igračima i igračicama dok je sezona u prekidu.

Ona kaže da su svi slabije rangirani igrači i igračice (ispod 200. pozicije) zbog pauze uslijed korona virusa, sada na ivici bankrotstva pošto nema turnira, samim tim ni prilike da zarađuju novac za život.

Ona je na svom tviter nalogu obavestila kolege i koleginice o peticiji, veliki broj njih je podržao njenu inicijativu, ali ostaje veliko pitanje kakva će biti reakcija čelnika Svjetske teniske federacije.

- Profesionalni teniseri iz čitavog svijeta su prestali da se takmiče, ali dok oni najbolji imaju resurse na izdržavaju sebe i svoje porodice nekoliko mjeseci, slabije rangirani sad mnogo ispaštaju. Samo mali broj njih može sebe izdržava, a onda da se vrate tenisu kada se sezona nastavi, za tri meseca - kaže se u peticiji koju je potpisala Šapatava, inače 371. igračica na WTA listi.

Napisala je i to da je velika populacija profesionalnih tenisera sada prepušteni sama sebi.

- Slabije rangirani igrači nemaju ušteđevinu i to je teška priča. Obično svi zarađuju sa strane trenerskim ili klupskim angažmanom, ili nagradnim turnirima, ali, u sadašnjoj situaciji, zemlje su u blokadi pa nema načina za dodatni prihod. Nemamo sigurnost, niti se bilo ko brine o nama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti