26. 03. 2020 - 20:05
MARAKANA JE SADA BOLNICA, A EVO ŠTA SE DEŠAVA SA ČUVENIM...
907
Shares
MARAKANA JE SADA BOLNICA, A EVO ŠTA SE DEŠAVA SA ČUVENIM STADIONOM REALA: Iznenadit ćete se kad vidite u šta se pretvara

MARAKANA JE SADA BOLNICA, A EVO ŠTA SE DEŠAVA SA ČUVENIM STADIONOM REALA: Iznenadit ćete se kad vidite u šta se pretvara "SANTJAGO BERNABEU"

26. 03. 2020 - 20:05
0
Shares

Čuvena brazilska "Marakana" je, zbog pandemije SARS-CoV-2 korona virusa postala ogromna, privremena bolnica, a transformaciju će da doživi i čuveni stadion madridskog Reala.

Naime, kako javlja "Mundo deportivo", slavni "Santjago Bernabeu" postaće skladište medicinskog materijala potrebnog za suzbijanje Covid-19, teške bolesti pluća koju izaziva pomenuti novi tip korona virusa.

Real je u saradnji sa madridskim Sekretarijatom za sport dogovorio da baš njegov stadion bude glavno skladište za sve medicinske nabavke koje se obavljaju povodom pandemije. Tu će dolaziti medicinska oprema, zaštitne rukavice, maske i odijela, ali i pribor za rad lekara u španskim bolnicama.

Real će, istovremeno, svoj "Santjago Bernabeu" ustupiti svim fizičkim i pravnim licima za njihove donacije, koje će se potom slati gdje treba po odlukama španskog minstarstva zdravlja.

stadion1

U Španiji je dosad 56.188 ljudi bilo inficirano novim korona virusom, 7.015 njih se oporavilo, ali je 4.136 pre.m.inulo. Poslije osam uzastopnih dana sa sve većim i većim brojem žr.tava (u sredu - 738), ovog četvrtka je konačno broj počeo da opada, mada je i dalje zastrašujuć - 655.

Madrid je, pritom, najveće žarište u toj evropskoj državi, sa 17.166 inficiranih i 2.090 pre.m.inulih osoba koje su bile zaražene ovim virusom.

Izvor: Blic.sport.rs

Učitaj još novosti