26. 03. 2020 - 18:03
MLADI SPORTISTA SE BORI ZA ŽIVOT ZBOG KORONA VIRUSA: "Za tri...
907
Shares
MLADI SPORTISTA SE BORI ZA ŽIVOT ZBOG KORONA VIRUSA:

MLADI SPORTISTA SE BORI ZA ŽIVOT ZBOG KORONA VIRUSA: "Za tri dana je postao sjenka" DRAMATIČNA ISPOVIJEST NJEGOVE ŽENE

26. 03. 2020 - 18:03
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mit koji se pojavio početkom 2020. da "novi korona virus ništa ne može mladima, naročito fizički spremnim ljudima", demantuje sve više slučajeva, a jedan od najdrastičnijih dolazi iz svijeta sporta.

"Super-spremni biciklistički fanatik", kako Dejli mejl opisuje 40-godišnjeg Danijela Šuhmana, otac četvoro djece, bori se za život nakon što mu je dijagnostikovan Covid-19, teško oboljenje pluća koje izaziva pomenuti, SARS-CoV-2 tip korona virusa.

Njegova supruga, Ana, apeluje na sve mlade i fizički spremne ljude da jako ozbiljno shvate ovu situaciju, a dramatičnu ispovijest započela je sljedećim riječima:

"Iza svake statistike (o obolelima) krije se nečije lice, nečije ime. Mladi, nemojte misliti da se ovo neće dogoditi i vama. Biti fizički spreman, zdrav i mlad vas ne spasava automatski", počela je ova 38-godišnjakinja, koja je nutricionista i drži privatne treninge.

Tome je, govoreći o suprugu koji je simptome osjetio prošle nedjelje, a tri dana kasnije hospitalizovan, odmah dodala sljedeće:

"Moj muž svakog nedeljnog jutra pređe 45 kilometara biciklom i nije bolovao ni od čega. Ali, prošle nedjelje je došao i mogla sam da ga čujem kako kašlje po kući. U utorak, moj veliki, snažni muž bio je samo sjenka sebe. Jedva se držao u stolici i nije mogao ni bradu da podigne. Sljedećeg dana smo ga hitno odveli u bolnicu i od tad ga nisam vidjela", kaže ona, a prenosi "Dejli mejl".

Ana Šuhman je zato poželjela da britanskoj, ali i ne samo tamošnjoj javnosti, pošalje važnu i snažnu poruku:

"Bilo da ste mladi ili stari, u odličnoj sportskoj formi, ili, možda, gojazni, shvatite ovo ozbiljno. Prvo bivate inficirani, pre nego što to i osjetite. Protivnik je nevidljiv, pa ni ne znate gdje sve virus ostavljate i kako možete mnoge druge da zarazite. Stvarno bih želela da svi sada ostanu u kućama", rekla je supruga pomenutog bicikliste.

korona1

Foto:Instagram

Ona je tome dodala da je odluku da ga prebaci u bolnicu donijela kada je shvatila da ne samo da teško diše, već i da je postao konfuzan, ne znajući gde se uopšte nalazi. Lijekovi protiv grozinice nisu pomagali, a nije mogao ni da stoji.

"Trebalo mi je 20 minuta da ga odvedem do toaleta, ali nisam mogla odande da ga izvedem. Počela sam da paničim. Tada sam shvatila koliko je stanje ozbiljno", istakla je Ana Šuhman.

Danijel je odvežen u Nortvik park bolnicu u Herou, gdje je odmah dijagnostikovano da je u kritičnom stanju, a tamo je već sve bilo prepuno Covid-19 pacijentima. Medicinski radnici su ga vozili u kolicima i to je bio posljednji put da ga je vidjela.

korona2

Foto:Instagram

"Nije imao snage ni telefon da drži, pa smo morali da zovemo načelnika da nam govori kako je. Doktori i sestre su maltene trčali, mogli ste jasno da čujete paniku u njihovim glasovima, ali nijednog trenutka nam nisu uskraćivali informacije. Bili su apsolutno nestvarni, svaka njima čast", rekla je supruga bicikliste.

Poslije četiri dana, Danijel Šuhman je smogao snage da koristi telefon i njih dvoje su komunicirali putem video-poziva. On još uvijek nije mogao da govori, pa je samo klimanjem glave odgovarao na pitanja supruge.

Tek petog dana - uspio je da progovori.

"Nema mnogo energije, može da kaže jednu rečenicu i to vrlo kratku. Razgovor sa njim... za to i vama i njemu treba jako mnogo snage", zaključila je njegova žena.

Izvor:Blic.sport.rs

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti