25. 03. 2020 - 16:53
DINAMOVI IGRAČI ODBILI SMANJENJE PLATA ZBOG KORONA VIRUSA:...
907
Shares
DINAMOVI IGRAČI ODBILI SMANJENJE PLATA ZBOG KORONA VIRUSA: Klub se sada oglasio neobičnim saopštenjem

DINAMOVI IGRAČI ODBILI SMANJENJE PLATA ZBOG KORONA VIRUSA: Klub se sada oglasio neobičnim saopštenjem

25. 03. 2020 - 16:53
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Hrvatski nogometni prvak Dinamo zbog pandemije koronavirusa odlučio je smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec. Međutim, čini se kako su igrači to odbili.

Prema posljednjim informacijama igrači su odbili potpisati odluku kluba o smanjenju primanja, javila je Hina.

Dokazuje to i priopćenje koje je klub objavio u srijedu i u kojem se zagrebački klub zahvaljuju zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine. Klub se zahvalio svima osim prvom sastavu.

"Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka koju nije bilo lako donijeti. Nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu", poručili su iz kluba.

dinamozagreb

Dinamo je u utorak donio odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatit u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

"Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i nogomet kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. Da bismo u tome uspjeli, svi dionici kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi," objavili su iz Dinama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti